Izvor: HappyBSC
10.09.2022 u 10:13
0

MILOŠ VUČEVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Srbe na Kosovu i Metohiji hoće da sateraju u ćošak, da ne ostane ni milimetar prostora za dijalog i razgovor!“

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ bio je Miloš Vučević – gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke, a tokom današnjeg javnog istupanja govorio je na kojim je to Vlada izazovnim iskušenjima, a potom se osvrnuo i obraćanje predsednika Aleksandra Vučića koji je govorio tokom sednice Saveta za nacionalnu bezbednost o situaciji na Kosovu i Metohiji i sajber bezbednosti u energetskom sektoru.

„MOGU DA NE VOLE SNS, ALI NEMAJU PRAVO DA RAZBIJAJU IMOVINU!“ Miloš Vučević u „Dobro jutro Srbijo“: „Zgubidani“ imaju vremena da provode dane i dane na protestima! Od čega oni žive?

– Savet za nacionalnu bezbednost se bavio svim aspektima državne i nacionalne bezbednosti,  nije bilo samo pitanje vojske, odbrane, već i snabdevanja energentima, već i snabedvanje i ključnim prehrambenim namirnicama, da li neko pravi veštačku krizu, time se ugrožava naše društvo, ovo je sada tema broj jedan, ali i tema na Kosovu i Metohiji. Srbe na Kosovu i Metohiji hoće da sateraju u ćošak, da ne ostane ni milimetar prostora za dijalog i razgovor, sve što radi Kurti i Albanci ima za cilj da se potpuno uništi svaki pojam bitisanja našeg naroda na Kosovu, iako oni to tako neće reći, niti predstaviti. Briselski sporazum je zaključen pod patronatom Evropske unije. Od Srbije se traži da se drži Briselskog sporazuma, dok se se Albanaca ne traži ama baš ništa da poštuju – istakao je Vučević, pa je dodao: 

– Čak ni kako se kreću policijske snage u srpskim opštinama, Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu, koje su pod posebnim režimom. To je ogoljena sila, a sad svi imamo pritisak da na primer osudimo agresiju na Ukrajinu ili  dali priznamo teritorijalni integritet neke zemlje, ali ne i Srbije. Međunarodno javno pravo važi samo za neke jer ga nema u praksi. Mi imamo pravo na teritorijalni integritet kao i svi drugi. Vučić je danas  govorio da se sada pokušava anulirati od strane Kvinte taj presedan Kosova i da se postigne međusobni sporazum kako ga oni definišu  između Beograda i Prištine jer time nemate presedan koji Rusima može da ospori Krim i druge teritorije. To nas dodatno opterećuje pored Kosova i Metohije. Nama Srbima ni to nije dovoljno, te sad moramo da se preganjamo i oko „Evroprajda“, nje neće biti. Pored problema oko potreošnje i cene struja, snabevanja gasom to je zabrinjavanjuje. Sad je objavio spisak da će da pojačati naoružanje za Ukrajine, tako da će ovaj rat potrajati – objasnio je gradonačelnik Novog Sada na Hepi televiziji. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter