Izvor: Happy BSC
15.11.2021 u 10:37
0

MINISTAR INFRASTRUKTURE TOMISLAV MOMIROVIĆ: Otvoren rekonstruisani nadvožnjak u Mladenovcu!

Ministar građevinarstva, saobraćajaj i infrastrukture Tomislav Momirović danas je u prisustvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i predsednika opštine Mladenovac Vladana Glišića pustio u saobraćaj rekonstruisani nadvožnjak preko železničke pruge u Mladenovcu.

– Kada smo počli sanaciju ovog mosta izgrađenog između dva svetska rata koji nikad nije rekonstruisan videli smo koliko je propao. Dogovorili smo se sa Gradom, opštinom Mladenovac i Putevima Srbije da moramo da ga rekonstruišemo, jer on nije važan samo za građane Mladenovca i Beograda, on je ključna most i za građane Topole i Aranđelovca- rekao je Momirović.

Dodao je da se u Srbiji trenutno gradi više od 1.200 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, a da je ovaj nadvožnjak primer da Vlada Srbije ne zaboravlja ni lokalnu putnu infrastrukturu.

PROČITAJTE JOŠEVROPSKA UNIJA PRIZNAJE KOVID SERTIFIKATE SRBIJE!

– Ovo je za građane Mladenovca autoput, brza pruga, brza saobraćajnica i svi drugi kapitalni projekti koji postoje u Srbiji danas- ocenio je ministar Momirović.

Naveo je da će u Mladenovcu biti izgrađena i potpuno nova kanalizaciona mreža sa prečišćivačem otpadnih voda.

-Ovo je dokaz da politika koju mi vodimo i koju je utelmeljio predsednik Aleksandar Vučić daje rezultate u svakom delu ove zemlje- rekao je Momirović.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Vlada Srbije u Beograd ulaže više od sedam milijardi evra u različite projekte.

Vesić je ocenio da je građanima važno da se problemi rešavaju i dodao kako je to moguće samo ako se vodi ista politika na svim nivoima vlasti, od republičkog do opštinskog.

– Zato što imamo istu politiku i što se zemlja dobro ekonomski razvija došli smo u situaciju da ovaj nadvožnjak bude obnovljen. Biće mnogo drugih objekata koji će biti obnovljeni, jer konačno imamo novca da uredimo našu Srbiju- rekao je Vesić.

On je najavio da će tokom meseca biti potpisan sporazum koji će omogućiti Mladenovčanima da dobiju prevoz Beovozom.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je Miroviću i Vesiću što su pomogli da se reši veliki saobraćajni problem u Mladenovcu.

Najavio je da će ova beogradska opština kroz program “Čista Srbija“ dobiti 60 kilometara nove kanalizacije, jedno veliko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i tri manja u Jagnjilu, Velikoj Krsni i Velikoj Ivanči ukupne vrednosti oko 40 miliona evra.

Nadvožnjak, koji se nalazi u centru Mladenovca, dugačak je 328 metara, a sastavljen je od dve prilazne betonske konstrukcije dužine 104 i 182 metra i glavne čelične konstrukcije preko železničke pruge raspona 42 metra. Objekat je bio oštećen u tolikoj meri da je kompanija Štrabag koja je izvodila radove morala potpuno da ga rekonstruiše.

PROČITAJTE JOŠ„Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaje zauvek“: Pre 12 godina napustio nas je patrijarh Pavle

Pored vidljivog oštećenja kolovozne ploče bilo je uočeno veliko curenje vode na gotovo čitavoj površini nadvožnjaka i otpadanje pojedinih delova betona.

Tokom radova na prilaznim delovima napravljene su nove pešačke staze, ograde, ivičnjaci i kolovoz sa hidroizolacijom.

Na glavnoj čeličnoj konstrukciji nadvožnjaka izgrađena je nova betonska kolovozna ploča i pešačke staze, sanirana su sva oštećenja i urađena antikorozivna zaštita glavnih čeličnih nosača, zatin hidroizolacija kolovozna ploče, zamenjeni su ivičnjaci, dilatacija i odbojna ograda.

Nadvožnjak se nalazi u Ulici Kralja Petra Prvog i spaja Mladenovac sa putem za Topolu i Selters banju.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter