Izvor: Tanjug
30.06.2022 u 19:42
0

Ministar odbrane Stefanović obišao je buduće podoficire:“Naša vojska u našem regionu mora da bude bez premca!“

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je učenike Srednje stručne vojne škole “1.300 kaplara”, koji završavaju tronedeljnu obuku u terenskim uslovima u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu.

Stefanović je poručio budućim podoficirima da su elita naše zemlje i da od njih očekuje da budu najbolji u našoj vojsci, koja u regionu mora da bude bez premca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Zaista sam zadovoljan znanjem koje ste uspeli da steknete, posebno vi iz prve godine za vrlo kratko vreme i, naravno, vi koji ste četvrta godina i ovde ste u ulozi starešina. Uverio sam se koliko ste svi posvećeni. Vi predstavljate elitu ove zemlje i budućnost naše vojske i nemojte to da zaboravite. Sa znanjem i veštinama koje stičete, uz nova sredstva i tehniku koju nabavljamo, očekujemo da sutra budete najbolji u našoj vojsci, a naša vojska u našem regionu mora da bude bez premca. Važno je da se svakoga dana svi zajedno borimo da to tako bude, rekao je ministar Stefanović u razgovoru sa budućim podoficirima. Nastavićemo i da povećamo primanja i da kupujemo novu tehniku, ali ključna stvar su ljudi“, poručio je ministar odbrane.

„Vi ćete sutra biti, neki od jeseni, neki za par godina, vi ćete biti starešine naše vojske kojima je poverena najvažnija stvar u ruke i to nisu ni avioni, ni helikopteri, nego vojnici. Zadovoljan sam što ste veoma mladi, a već ste obukli uniformu, časnu uniformu naše Srbije i to je veliki ponos i za vas i za vaše porodice. I iskreno sam vam zahvalan što ste se opredelili da se bavite ovom profesijom“, rekao je Stefanović.

Sa ministrom Stefanovićem tokom obilaska bili su rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik vanr. prof. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević, komandant Drugog centra pukovnik Saša Stojiljković i načelnik Kabineta ministra pukovnik Stevan Kotarlić.

MINISTAR STEFANOVIĆ ČESTITAO VIDOVDAN: Kosovska bitka utkana je u samo biće svakog Srbina (FOTO)

Učenici Srednje struče vojne škole prikazali su deo strojeve obuke, obuke u rukovanju naoružanjem, kao i pripreme za izvršenje gađanja, dok su prikazali i veštine u savlađivanju poligona pešadijskih prepreka. Pod budnim okom instruktora iz Drugog centra za obuku, budući podoficiri tokom obuke u terenskim uslovima stiču praktične veštine neophodne za komandovanje grupom, timom i odeljenjem i uspešno obavljanje drugih podoficirskih dužnosti.

U skladu sa tematskim planom, učenici prve i druge godine prolaze sadržaje osnovne vojničke obuke, dok se njihove starije kolege osposobljavaju za komandovanje taktičkim jedinicama ranga odeljenja i izvođenje opštevojne obuke.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter