Izvor:
18.04.2018 u 20:15
0

MINISTARKA SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Opština Priboj i sada iz skromnog lokalnog budžeta izdvaja 22 miliona dinara za stimulisanje materinstva, ali ta pomoć mora biti veća!

Ministarka Slavica Ðukić Dejanović razgovarala je danas u Priboju , koji ima poražavajuću demografsku sliku sa tek 7 rođenih beba na hiljadu stanovnika i 14 umrlih osoba, o načinima kako da se uz nacionalne programe realizuju i lokalni za podsticanje nataliteta.

“Opština Priboj i sada iz skromnog lokalnog budžeta izdvaja 22 miliona dinara za stimulisanje materinstva,ali ta pomoć mora biti veća i sprovoditi se komplementarno sa nacionalnim programom polulacione politike”, rekla je Ðukić Dejanović.

Ministarka zadužena za demografiju i popolacionu politiku istakla je da je zadatak njenog ministarstva i Vlade Republike Srbije u ovoj godini i poboljšanje radnog statusa majki kroz izmene Zakona o radu.

“Zakon predviđa veća ovlašćenja inspekcijskim službama.Više poslodavci neće moći diskriminatorski da se ponašaju prema zaposlenim majkama.Moraće da se naviknu na Zakon o radu koji predviđa da majke dece starosti do 3 godine ne rade popodnevnu i noćnu smenu,kao i da imaju pravo da traže da rade od kuće povremene i privremene poslove “,navela je Ðukić Dejanović i najavila da će njeno ministarstvo obezbediti sredstva za bolji smeštaj najmlađih u vrtićima.

Direktorka Predškolske ustanove Neven u Priboju Jasna Kojadinović istakla je da je trenutno u vrtićima ima 563 dece,što je više u odnosu na prethodne godine,a na listi čekanja je još 45 pribojskih mališana.

Predsednik opštine Lazar Rvović naglasio je da Priboj podržava program populacione politike Vlade Republike Srbije i naveo da je i pomoć u rešavanju pitanja održivosti FAP-a i otvaranje Slobodne zone ono što će doprineti boljoj demografskoj slici Priboja.

Izvor: Tanjug
Foto: Happy.tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter