Izvor:
07.06.2017 u 22:28
0

Mjanmar: U avionu koji se srušio bilo više dece!

Ostaci vojnog aviona Mjanmara, u kom se nalazilo više od 100 vojnika i članova njihovih porodica, među kojima preko desetoro dece, pronađeni su danas u Andamanskom moru, javila je agencija AFP pozivajući se na lokalne zvaničnike i izvore vazduhoplovnih snaga.

Delovi aviona, nestalog ranije danas, pronađeni su u moru, na oko 220 kilometara od grada Davei.

Četiri mornarička broda i dva aviona vazduhoplovnih snaga poslati su u potragu za avionom, koji je leteo na visini većoj od 5,486 metara.

Neimenovani izvor vazduhoplovnih snaga je potvrdio da su pronađeni delovi aviona.

Avion sa 104 osobe nestao je danas između južnog grada Mjeika i Jangona. Prvobitno je bilo objavljeno da se u letelici nalazilo 116 ljudi.

"Komunikacija je iznenada prekinuta oko 13.35 sati po lokalnom vremenu", saopštila je kancelarija načelnika generalštaba", preneo je AFP.

U avionu je bilo 90 putnika i 14 članova posade.

U Mjanmaru je trenutno sezona monsuna, ali nije bilo izveštaja o lošim vremenskim uslovima u trenutku kada je avion nestao.

Avion je proizveden u Kini i takav model često koristi mjanmarska vojska za prevoz tereta.

Vojska je saopštila da je avion dobila u martu prošle godine i da je imao 809 sati letenja.

Bivši zvaničnik u ministarstvu vazduhoplovstva rekao je da su mnogi avioni u mjanmarskoj floti stari i oronuli, a francuska agencija navodi da je novija istorija mjanmarske vojne flote puna avionskih nesreća.

tanjug.rs
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter