Izvor:
15.09.2016 u 19:30
0

MLAĐE KOLEGE NE RAZUMEJU ODGOVORNOST: Milomir Marić apeluje na NOVINARE!

Mnogi će reći da je došlo vreme da se istraživačkim novinarstvom smatra pretraga tekstova po internetu, odnosno prepičavanje nepouzdanih priča nastalih na sumnjivim mestima, a sve zarad što šokantnijih naslova naslova, koji će privući pažnju potencijalnim čitaocima.

Tržište je neumoljivo, a Milomir Marić, dokazani novinar i urednik, još jednom je pokušao da opomene mlađe kolege da reč reže dublje od mača, pa, iz tog razloga treba više voditi računa šta i o kome pišu. Jer, neretko, ljude stave na stub srama, a demanti gotovo nikad ne može da nadoknadi štetu.

Pojedine kolege, može se reći, koriste otvorenost Milomira Marića da razgovara sa svima i nesebično podeli svoje znanje, ali i davno napisane sadržaje tesktova, koje mnogi mladi novinari nisu bili u prilici da pročitaju.

Iako mi je odavno jasno da se u novinama ništa ne može demantovati, mora da objasnim da sam šokiran u šta se pretvorila moja dobronamerna primedba mladim novinarima da prvo istraže ono što objavljuju, pa i u slučaju kampanje koju nedeljama vode protiv Cece Ražnatović. – rekao je Marić. – Preporučio sam kolegama koje su pisale tekst da, između ostalog, pregledaju novine iz vremena akcije „Sablja“ i da razgovaraju sa policajcima i tužiocima koji su vodili istragu, pa da priču baziraju na činjenicama, a ne da sada šire stare i nedokazane glasine iz nekog drugog vremena. U tom kontekstu sam pomenuo u prelistavanju štampe u Jutarnjem programu Hepi televizije i već zaboravljene priče o Cecinoj babi i bratu bivše Arkanove žene Natalije, koje su se svojevremeno prepričavale u Beogradu. To nije nikakvo moje otkriće, niti istraživačko novinarstvo. Šta sam otkrio i istražio objavio sam tada pod svojim imenom u novinama, bez ikakkvog straha i bez obzira na moguće posledice.

Milomir Marić, još jednom je apelovao da se vrati vreme odgvornosti onih koji pišu i objavljuju tekstove pod svojim imenom i prezimenom, čime bi se, veruje, suzila mogućnost plasiranja poluistina i dezinformacija.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter