Izvor:
13.02.2019 u 10:27
0

NARODNO POZORIŠTE:  Izložba fotografija i pozorišna predstava posvećena Dariju Fou večeras na sceni „Raša Plaović“!

Izložbu fotografija "Dvorska luda nobelovac" i pozorišnu predstavu "Otvorena veza, skoro pa previše", posvećene Dariju Fou, publika će moći da pogleda večeras na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izložba je rezultat dugogodišnje saradnje fotografa Roberta Vile sa Darijom Foom i Frankom Rame, u periodu od 60-ih godina u Ðenovi, pa sve do poslednjeg izvođenja dela "Picaso Desnudo", koju je par recitovao 2012. godine u Milanu.

Fotografije su napravljene samo uz pomoć svetla koje je na raspolaganju, neke namerno zamućene na tamnoj pozadini pokazuju kretanje lica i ruku, koje su mnogo svetlije.

Izgledaju kao "na pruge", ali zajedno sa drugim statičnijim fotografijama daju ideju o izvanrednoj ekspresivnoj dinamici glumca.

Predstava "Otvorena veza – skoro pa previše" jedan je od najpoznatijih tekstova dvojca Dario Fo-Franka Rame, sa više od 700 verzija u različitim zemljama za 33 godine.

Reč je o iznenađujućoj, izuzetno zabavnoj i više nego aktuelnoj tragikomediji iz 1983. godine koja govori o nagonu za neverstvom kod parova.

U središtu priče je žensko viđenje i figura žene.

Reditelj predstave je Ðanluka Barbadori, profesionalni glumac i režiser sa velikim međunarodnim iskustvom.

Kao reditelj, od 1994. godine do danas, Barbadori je režirao preko 100 predstava sa profesionalnim glumcima, mladim glumcima, studentima glume, mladima i adolescentima, čak i u marginalnim i teškim situacijama, u brojnim zemljama.

Kao predavač, započeo je svoj istraživački i obrazovni rad devedesetih godina, kroz realizaciju dvojezičnih pozorišnih radionica, stažiranja i intenzivne pozorišne kurseve na italijanskom, portugalskom, španskom i engleskom jeziku u različitim gradovima i na festivalima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter