Izvor: BSC Happy
10.04.2024 u 08:34
0

NAŠU DECU STALNO BOMBARDUJU NAOPAKIM VREDNOSTIMA: Ljubica Karađorđević poslala važnu poruku (VIDEO)

Srpska princeza Ljubica Karađorđević udata je za princa Mihaila Karađorđevića, a javnosti je postala bliža putem Tiktoka. Ona je ovog puta ukazala na to koliko je bitno da naša deca na pravi način upoznaju i razumeju istoriju svog naroda.

– Koliko naša deca znaju o svojoj istoriji i tradiciji, ali stvarno? Ne samo da ponove ono što su naučili na časovima istorije već da zaista razumeju, ko su, odakle su, ko su im bili preci i kako su nekada živeli? Da bi nam koreni bili snažni, a stablo moćno moramo da ga zalivamo, okopavamo, uništavamo štetočine i uklanjamo korov. Nažalost naše najvrednije blago, a to su svakako naša deca, svakodnevmo bombraduju pogrešni uzori, naopakih vrednosti i lakog morala. Kao što jedna mama baš juče reče zaboraviće nam deca ko su rekla je Ljubica i uputila poziv za druženje na menifestaciji „Dečije Sretenje“ koje se održava u Topoli.

– Zato smo mi u fondaciji „Koreni“ osmislili niz sadržaja koji će kroz interakciju mališane upoznati sa našom istorijom tradicijom, kulturom i verom. Dečje Sretenje se održava u Topoli od 15.02-18.02. i to na Oplencu u Karađorđevom gradu i u staroj Karađorđevj školi. Sa dečicom ćemo pričati o tome, kako su njihovi vršnjaci živeli u vreme Prvog srpskog ustanka, kako su se oblačili, šta su oblačili, jeli kako su se ograli, kako su čuvali kultuu, tradiciju i veru. Učešće za decu je besplatnozahvljujući prijateljima dečjeg Sretenja, ali je broj mesta vrlo ograničen i zato su prijave neophodne. Ako želite da nam se vaši mališani pridruže na aktivnostima, raspored i način prijave su u opisu ispod videa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter