Izvor: Happy BSC
07.02.2022 u 13:38
0

NENAD PERIŠ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Jedino mi je bitno gde je Matej i da ga što pre pronađemo

U današnju emisiju “Dobro jutro Srbijo” uključio se Nenad Periš, otac Splićanina Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je izašao bez jakne iz beogradskog “Gotik” i nikada se nije vratio.   

– Mesec dana MUP Srbije vodi istragu, uz podršku MUP-a Hrvatske. Obavljeno je jako puno razgovora, provera, telefonskih komunikacija. U svakom slučaju ostalo je ključno pitanje, odnosno odgovor da li je Matej sa pozicije na koju je zadnju došao, a to je platforma kod restorana “Savanova” ušao u vodu ili je negde izašao sa strane, automobilom, ne znam. To je meni jedino bitno i na to sam koncentrisan. Na druge propratne stvari i polu informacije manje obraćam pažnju. U ovom trenutku mi nisu važne. Meni je jedino bitno gde je Matej i da ga što pre pronađemo – rekao je Periš.  

On je istakao da je od policije dobio informaciju da je Matejev mobilni telefon registrovan u vodi, kao i da policija nije rekla niti tvrdi da je predmet u vodi nedvojbeno Matej, odnosno da je to plivač i dodao da se toga drži.  

– Policija mi je takođe rekla da je signal mobilnog telefona zabeležen nakon dva i po sata kod Velikog ratnog ostrva, što takođe celoj rekonstrukciji daje nelogičnosti, jer po deklaraciji mobilni u vodi može biti pola sata. Ako je već osoba u vodi bila Matej nemoguće je da dva i po sata bude na površini reke, jer mobilni može dati signal isključivo ako se nalazi na površini vode. Puno toga je urađeno, ali ne znamo šta se tačno dogodilo. Radi se o čoveku, a ne pronalasku autombila ili nekog predmeta – istakao je Periš i dodao da je Matej je bio vaterpolista, odličan plivač, kao i da se svakodnevno bavio sportom.  

Prema njegovim rečima, vest o nestanku javio mu je Božo, prijatelj njegovog sina koji je preko Instagrama kontaktirao Matejevu sestru.  

– Prvo što sam rekao bilo je: “Daj Bože da je živ”. Za mene je taj poziv bio kao “grom iz vedra neba”. Njegov odlazak u Beograd primio sam kao roditelj koji uvek brine o svemu što rade deca i pitao ga zašto idu na tako dalek put – rekao je on i dodao da je od šest drugova sa kojima je Matej došao u srpsku prestonicu, poznavao njih trojicu, četvoricu.  

Na konstataciju da je Maja Sopta tek posle mesec dana počela da govori o Matejevom nestanku, Periš je istakao da se mladi ljudi moraju razumeti i da im je grozno, kao i da im je slavlje postalo pakao i da je njihova reakcija normalna.  

– Oni Matejev izlazak iz kluba ne mogu da rekonstruišu. Rekli su mi da su to veče puno pili, da su pre toga bili na večeri, da su bili opušteni i zabavljali se u klubu. Kad su primetili da ga nema videli su da mu je jakna u garderobi i mislili su da je otišao u apartman, a kada ga ni tamo nije bilo usledila je panika – istakao je Periš i dodao da su oni saslušani u Beogradu, kao i da ništa novo nije saznala hrvatska policija nakon njihovog ponovljenog saslušanja.  

Periš je istakao da je nakon gledanja snimaka zaključio da je Matej hteo negde da stigne, kao i da je čak tri puta zaustavljao taksi i dodao da je uspeo da uđe u taksi rekao bi taksisti gde želi da ode, kao i da njegovo konačno odredište sigurno nije bila platforma “Savanove”.  

– Nemam konačni stav prema tome i ne mogu ništa da tvrdim. Verujem MUP-u i znam da oni žele da reše ovaj slučaj i dođu do istine. Da li se nešto dogodilo na “Savanovi”, neki nesrećan slučaj? Pogledao sam snimak kamere u policiji koji je jasan i visoke rezolucije i ne vidim da je bilo nekakvog kontakta sa nekim. Vidi se njegov dolazak, ali nemamo vidljiv ulazak u vodu. Da li je došlo do nekog nesrećnog slučaja, pa da je upao u vodu ili je nešto drugo u pitanju? To je ono što me muči – rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter