Izvor: AGENCIJE
04.01.2024 u 16:44
0

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE: Treba praštati i moliti boga za mir sa Albancima

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije posetio je danas Veliku Hoču na Kosovu i poručio da je Božić povod za novu suštinsku duhovnu obonovu svakog čoveka, da treba praštati, "graditi mir između sebe" i moliti boga za mir sa Albancima.

„Potrebni smo jedni drugima, svi smo ljudi, svako je čovek, ista krv teče u svakom čoveku“, rekao je patrijarh Porfirije, navodi se u saopštenju SPC. Patrijarh Porfirije je dodao da u ljubavi božjoj ima mesta za svakoga bez obzira kako se oseća i kome pripada.

Patrijarh Porfirije posetio srpski narod u Orahovcu

Kao i što ova zemlja, toliko široka, velika, plodna, bogata i izdašna, da može još ko zna koliko puta više onih koji sada ovde žive da hrani i nahrani, da svi budu siti i još da pretiče, poručio je patrijarh Porfirije.

On je rekao da život sa drugima može biti pakao ako drugog vidimo kao protivnika, ali da život sa drugima može biti i raj, ako se ljudi međusobno podržavaju, žive jedni za druge, drugog vide kao ikonu božju, svog brata i prijatelja.

Važno je da razumemo da je mir duhovna kategorija. Ne možemo imati mir oko sebe ako je nemir u nama. Ako ima netrpeljivosti, mržnje, agresije među nama, unutar nas i sa drugima onda tu nema unutarnjeg mira, nema radosti, nema spokoja, poručio je patrijarh Porfirije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter