Izvor: BSC happy portal
04.01.2024 u 13:54
0

Patrijarh Porfirije posetio srpski narod u Orahovcu

Patrijarh SPC Porfirije posetio je danas srpski narod u Orahovcu i obišao radove na obnovi crkve Uspenja presvete Bogorodice.

Patrijarha je dočekao Episkop Teodosije, sa sveštenstvom i mnogobrojnom decom koja u žive u ovom selu, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Patrijarh je obišao radove na obnovi crkve Uspenja presvete Bogorodice. Među nekoliko stotina Srba koji su ga dočekali bili su i mladi ljudi sa decom, kojima je uručio zahvalnice i poklone.

Crkva u Orahovcu je izgrađena je 1859. godine, na temeljima starije bogomolje o kojoj postoji pisani trag još u 15. veku.

Na ikonostasu je ikona Majke Božje sa Bogomladencem Isusom Hristom, za koju se veruje da ima čudotvornu i isceliteljsku moć.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter