Izvor: Tanjug
18.12.2020 u 17:51
0

Nova borbena vozila i naoružanje za Vojsku Srbije

Ministarstva odbrane i preduzeća „Zastava oružje“ i „Zastava TERVO“ iz Kragujevca poptisali su danas ugovor za nabavku vojne opreme i naoružanja za potrebe Vojske Srbije, a potpisivanju je prisustvovao i resorni ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je ocenio da je ovo najbolji način da se iskoristi domaće znanje, uposle domaće kompanije, a da naši vojnici dobiju savremeno naoružanje i opremu.

OVO MORATE ZNATI

POČELA PRIJAVA UGOSTITELJA ZA VAUČERE: Građani od PRVOG januara biraju gde idu na odmor

PREMIJERKA ISTAKLA DA JE OVO POSEBAN DAN: Srbija je zemlja sa najmodernijom bankom podataka

SKANDAL! DRAMA U BARIČU: Nasrnuo na komunalnog inspektora i predsednika Mesne zajednice

-Danas ugovaramo nabavku novih modularnih pušaka za Vojsku Srbije koje proizvodi “Zastava oružje“, a koje će biti opremljene savremenim optičkim nišanima “Teleoptika-Žiroksopa“ i novom municijom koju je razvila naša kompanija “Prvi partizan“. Takođe, nastavili smo sa investicijama i u naše kompanije koje proizvode savremene oklopne transportere-rekao je ministar Stefanović.

On je precizirao da se danas ugovara kupovina novog terensko oklopnog vozila MRAP 6×6, koje će u narednoj godini ući u sastav naoružanja Vojske Srbije.

SVE O KORONI

SKANDAL! Nema vakcina za Srbiju pre maja

NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA U PONEDELJAK

VIRUSOLOG OTKRIVA: Cena PCR od 6.000 je bila nedovoljna i neracionalna, ko ima simptome ne mora da plaća

-Takođe, naša “Prva petoletka“ iz Trstenika razvila je prototip i izradila nultu seriju artiljerijsko-raketnog sistema za Pasars, koji će i u narednoj godini biti jedan od prioriteta u nabavci Ministarstva odbrane-rekao je ministar.

Stefanović je istakao da mu je drago da je ovo samo početak velikog broja projekata nabavke savremene opreme i naoružanja za Vojsku Srbije i dodao je reč o savremenoj opremi nove generacije koju proizvodi domaća odbrambena industrija “jer to i jeste strateška vizija predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i strateško opredeljenje Ministarstva odbrane“. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter