Izvor:
10.09.2018 u 00:55
0

Novak je ponovo kralj Njujorka: Đoković „počistio“ Del Potra i osvojio 14. grend slem titulu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je US Open pobedom nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom sa 6:3, 7:6(4), 6:3!

Za Novaka je to treća titula u Njujorku, a ukupno 14. na Gren slemovima iz 23 finala, po čemu se izjednačio sa Pitom Samprasom na trećoj poziciji večne liste! Ispred Srbina sada su samo Rafael Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20 najvrednijih trofeja.

Takođe, Đoković je osvajanjem US Opena došao do titule na drugom uzastopnom Slemu u sezoni. Prethodno je bio najbolji na Vimbldonu u julu.

Pobedom nad Del Potrom, 15. iz 19. međusobnih duela, Novak se popeo na treću poziciju ATP liste. Nju je do sada držao upravo Argentinac, koji je ostao na jednoj Slem tituli, osvojenoj na ovom turniru 2009. godine.

Srpskom igraču je osvajanje US Opena donelo i 3.8 miliona dolara. Podsetimo, turnir se igrao za nagradni fond od 53 miliona.

Novak je do trijumfa nad Delpom došao za tri sata i 19 minuta igre.

sportklub.rs
Foto: eurosport.com, CCTV/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter