Izvor: Tanjug
15.02.2021 u 07:53
0

NOVE DOZE: U Srbiju danas stiže Fajzer, sledeće nedelje AstraZeneka

U Srbiju danas stiže više od 40.000 Fajzerovih vakcina, najavila je premijerka Ana Brnabić, dodajući da očekuje da u toku sledeće sedmice stignu i prve AstraZeneka vakcine.

PROČITAJTE JOŠ

Godfri čestitao Dan državnosti građanima Srbije (VIDEO)

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti

KORONA PRESEK: Manje testiranih, manje zaraženih!

SKANDAL! Tačijev sin udaljen sa birališta, evo kako je provocirao Srbiju!

Zaev Vučiću u znak zahvalnosti poklonio IKONU: Ovaj znak pažnje ima važnu simboliku

Brnabić je sinoć navela da se u martu očekuju i vakcine iz Kovaks programa i istakla da će na taj način građani imati i veći izbor cepiva.

– Bez ikakve sumnje biće dovoljno vakcina za sve koji žele da se vakcinišu – kazala je premijerka i navela da se sada podiže kapacitet za vakcinaciju.

Kako navodi, rekord je oko 70.000 vakcinisanih osoba u toku jednog dana, a sada se radi i revakcinacija, plus nove doze.

Skoro najbolji odziv na vakcinaciju u Evropi

Navodeći da je pročitala u određenim medijima da je odziv na vakcinaciju u našoj zemlji razoračaravajući, Brnabić kaže da ne zna u kojoj Srbiji žive ljudi koji mogu tako nešto da kažu.

– U našoj državi odziv je skoro najbolji u Evropi i te kritike su dokaz da je tim ljudima žao što je vakcinacija kod nas uspešna – kaže premijerka.

Do sada je, prema njenim rečima, 635.000 osoba vakcinisano prvom dozom, oko 182.000 je revakcinisano, što je otprilike nešto više od 805.000 vakcinacija.

– U ovom trenutku 11 odsto od ukupne punoletne populacije je primilo prvu vakcinu, oko tri odsto je imunizovano, primili su i revakcinu i očekujem da će nešto malo ispod 20 odsto do kraja februara primiti prvu dozu – kazala je Brnabić.

Apelovala je na sve građane da i nakon dobijene prve doze koriste maske, jer se imunitet stiče tek dve nedelje nakon revakcinacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter