Izvor: tanjug/kosovo online
14.01.2024 u 21:26
0

OBRADOVANI NAJMLAĐI NA KOSMETU: Deci u Kosovskoj Kamenici uručeni paketići u ime predsednika Aleksandra Vučića

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predsedništva Srbije posetili su danas Predškolsku ustanovu „Pčelica Maja“ u Ranilugu i u ime predsednika Aleksandra Vučića podelili paketiće najmlađima.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miloš Terzić poručio je u Ranilugu da će država i predsednik uvek stajati ispred srpskog naroda na Kosovu.

„Nema te sile koja može da nas odvoji od srpskog naroda, i od našeg Kosova, i od naše Metohije. Danas nastavljamo posetu obilaskom porodilišta u Pasjanu, bolnici koja je i podignuta zahvaljujući predanom i mukotrpnom radu, pre svega, predsednika Aleksandra Vučića. Nama su ove akcije posebno drage, jer upravo u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji imamo najveći prirodni priraštaj i siguran sam da će i dalje uz podršku, i predsednika, i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koju ćemo pružati pre svega i za naš zdravstveni sistem, ali i u svakom smislu te reči, i u svim sferama društvenog života, pomagati naš srpski narod i da će tako biti i u budućnosti, a ovim ljudima ovde, deci i njihovim roditeljima, hvala pre svega što vole svoju otadžbinu Srbiju i što čuvaju srpsko ime i prezime ovde na Kosovu i Metohiji“, rekao je Terzić.

 

Predškolska ustanova „Pčelica Maja“ Kosovska Kamenica – Veliko Ropotovo broji oko 170 mališana u devet isturenih odeljenja. Direktor Srđan Ristić zahvalio se na poklonima i izrazio nadu da će se broj dece narednih godina povećavati, podsetivši da su u poslednje dve godine izgrađena dva nova vrtića – u Kosovskoj Kamenici i Korminjanu.

„Svakako da nam je ova akcija jako značajna. Ovo nije prvi put da predsednik Aleksandar Vučić pomaže srpskom narodu ovde na Kosovu i Metohiji, tako je to učinio i ove godine. Deca su se jako obradovala i jako su srećna, a mi kao njihovi vaspitači i nastavnici smatramo da to nije samo poklon paketić, već je i briga o našoj deci i briga o celom srpskom narodu na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Ristić.

Predsednica Privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić ističe da je akcija, naizgled simbolična, ali da za srpski narod znači mnogo više.

„Podeljeno je negde oko 170 paketića. Videli ste tu mladu decu, te osmehe na licu, i mislim da je to jedna lepa slika koja je poslata danas. Ovom prilikom htela bih da se zahvalim, jer u poslednje tri godine Vlada Republike Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem puno ulaže u naše Kosovsko Pomoravlje, posebno u opštinu Kosovska Kamenica gde su izgrađena dva nova objekta, i samim tim ulaganjem u takve objekte dobijamo na ekonomskom osnaživaju zato što dobijamo nova radna mesta, a ona su veoma bitna za ostanak i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima“, rekla je Aksić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter