Izvor: BSC Happy
01.04.2024 u 12:52
23

OD DANAS VAŽI NOVO PRAVILO: Vozači obratite pažnju

Od danas, odnosno 1. aprila, nisu obavezne zimske gume.

S obzirom na to da odredba o korišćenju zimskih guma omogućava vozačima koji ne žele da voze svoj automobil tokom snežnih padavina (ali nameravaju da ga koriste zimi kada je viša temperatura i suv kolovoz) da „prezime“ sa letnjim pneumaticima, neki su iskoristili ovu pogodnost.

Ima i onih koje su lepo martovsko vreme, izostanak snega u nižim predelima i relativno visoke temperature za ovaj period godine, podstakli da već pređu na letnje gume. Vozači koji na svojim automobilima imaju montirane zimske pneumatike od danas mogu da se vrate na letnje gume. U slučaju da planirate da posle 1. aprila putujete u više planinske predele u kojima se još zadržao sneg, ili su u narednim danima moguće snežne padavine, najbolje je da zamenu guma odložite dok se ne vratite sa puta.

Ako već posedujete letnje pneumatike, koje ste uskladištili prethodne jeseni, poželjno je da prekontrolišete njihovo stanje, da proverite da li su možda oštećeni i kolika je dubina šare. Zakonski minimum za letnje gume je 1,6 mm, ali stručnjaci savetuju da dubina treba da bude najmanje tri milimetra. Takođe, trebalo bi progledati da li u pneumaticima možda ima stranih tela, a eventualne promene na zidovima gume obavezno proveriti kod vulkanizera.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

23 thoughts on “OD DANAS VAŽI NOVO PRAVILO: Vozači obratite pažnju”

  1. Kad se već primenjuju razna „pravila“, mogli bi ukinuti vožnju sa upaljenim svetilima, od pomeranja sata na letnje vreme, kao u većini zemalja u okruženju! Upaljena svetla leti, nemaju svrhe, osim dodatne potrošnje goriva, zagrevanja, i zagađivanja planete! Jedini izuzetak bi bilo kada je jako oblačno sa kišom !

    216
    14
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter