Izvor: Tanjug
23.09.2020 u 14:06
0

ODLOŽENO SUĐENJE IVANI BUHI: Čume trebalo da svedoči, nije se pojavio

Suđenje je odloženo jer su spisi na razmatranju u Trećem osnovnom tužilaštvu

Suđenje Ivani Buhi, povodom optužbi da je lažno svedočila na suđenju bivšem suprugu Ljubiši Buhi, odloženo je danas za 5. novembar u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, prenosi Tanjug.

Suđenje je odloženo jer su spisi na razmatranju u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Na suđenje nije došao Ljubiša Buha koji je trebalo da svedoči, dok se ona pojavila u sudu.

Ivana Buha je na početku suđenja prošle godine negirala da je lažno svedočila i tada je predložila da se njen bivši suprug sasluša kao svedok.

Ljubiša Buha je inače prošleg leta izašao iz zatvora gde je služio kaznu zbog krivičnih dela prikrivanja kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanja istaga, za koja ga je mahom prijavila upravo bivša supruga.

Kasnije je osuđen i zbog pretnji koje je tužiocu uputio tokom suđenja.

SAZNAJTE I OVO

ANA BRNABIĆ O POTPISIVANJU SPORAZUMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Predsednik Vučić je znao za opciju A, B, C

JEZIVE SCENE NA AUTOPUTU: Težak UDES, smrskan AUTO, kilometarske gužve! (FOTO)

DRAMA U CRNOJ GORI: Postignut dogovor o formiranju nove Vlade!

JEZIVA ISPOVEST DEVOJKE (16) koju je porodica iz Mirijeva navodno ZLOSTAVLJALA i terala na PROSTITUCIJU!

NAKON ŠTO SU IM ZBRINUTE RANE, POSLATI KUĆI: Poznato stanje 7 Jagodinaca koje je izujedao pas, povređen i radnik bolnice

Davanje lažnog iskaza

Tužilaštvo Ivanu Buhu tereti za krivično delo „davanje lažnog iskaza“, a u optužnom predlogu je predložilo sudu da je proglasi krivom i osudi na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine.

Prema navodima tužilaštva, Ivana Buha, iako svesna da ne sme da laže na suđenju, prilikom odgovaranja na pitanja odbrane na suđenju njenom mužu, izjavila da nikada nije napisala „neću te ucenjivati“, da nije potpisala potvrdu od 17. novembra 2014. godine da je Ljubiša Buha prilikom boravka u pritvoru koristio lek „leponex“, da joj dve godine nije davao alimentaciju, kao i da joj je pretio kada ga je posetila u zatvoru Padinskoj skeli.

Sve ove tvrdnje su, prema stavu tužilaštva, bile neistinite i netačne.

Buha je posle tog suđenja osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog krivičnih dela – prikrivanje kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanje istage.

Kasnije je osuđen i zbog pretnji tužiocu, pa je izdržao jedinstvenu kaznu od 4 godine i 8 meseci zatvora.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji, i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika „zemunskog klana“ i optuženih za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter