Izvor: Tanjug
23.09.2020 u 14:38
0

Saopštenje suda o presudi o obljubi deteta pod lupom zaštitnika građana

Zaštitni građana saopštio je danas da je zatražio od Ministarstva pravde da izvrši nadzor nad radom sudske uprave Višeg suda u Novom Sadu, a povodom objavljivanja detalja presude vezane za obljubu deteta.

U medijima i na društvenim mrežama, kako navodi Zaštitnik, navedene su informacije iz ličnog i porodičnog života deteta, kao i detalji krivičnog dela čija je bilo žrtva, a koje su, prema navodima, preuzeti iz saopštenja Višeg suda u Novom Sadu, zbog čega je reagovao.

Tim povodom Zaštitnik je apelovao na novinare i urednike da kada objavljuju podatake o zlostavljanju dece, pa makar to bile i sudske odluke, obrate pažnju na zaštitu deteta i njegove privatnosti, koje i zakon reguliše.

SAZNAJTE I OVO

ANA BRNABIĆ O POTPISIVANJU SPORAZUMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Predsednik Vučić je znao za opciju A, B, C

JEZIVE SCENE NA AUTOPUTU: Težak UDES, smrskan AUTO, kilometarske gužve! (FOTO)

DRAMA U CRNOJ GORI: Postignut dogovor o formiranju nove Vlade!

JEZIVA ISPOVEST DEVOJKE (16) koju je porodica iz Mirijeva navodno ZLOSTAVLJALA i terala na PROSTITUCIJU!

NAKON ŠTO SU IM ZBRINUTE RANE, POSLATI KUĆI: Poznato stanje 7 Jagodinaca koje je izujedao pas, povređen i radnik bolnice

Zaštinik je, kaže se u saopstenju, pokrenuo postupak kontrole pravilosti i zakonitosti rada Ministarstva, sa zahtevom da izvrši nadzor nad radom sudske uprave novosadskog suda nakon saznanja da su objavljeni detalji presude za obljubu deteta koje su preuzeli iz saopštenja suda.

„S obzirom na mogućnost da su povređena prava deteta na privatnost, Zaštitnik od Ministarstva traži da izvrši nadzor nad radom sudske uprave kako bi utvrdilo da li je saopštenje suda, koje su preneli mediji, bilo u skladu sa odredbama koje propisuju poštovanje najboljih interesa deteta“, navodi se u saopštenju Zaštinika.

Od Ministarstva pravde, Zaštitnik traži da u roku od 15 dana dostavi informacije o rezultatima izvršenog nadzora, sa kopijom relevantne dokumentacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter