Izvor:
31.12.2017 u 00:13
0

Oslobođeno petoro talaca – tri žene i dvoje dece!

Petoro talaca – tri žene i dvoje dece, koje je u jednoj pošti u Harkovu držao muškarac za koga se sumnja i da poseduje eksploziv – oslobođeno je, javlja ukrajinska agencija Ukrinform.

Agencija je prenela informaciju koju je saopštio portparol predsednika Ukrajine Svajtoslav Cegolko.

Mediji su ranije javili da ima 11 talaca – devetoro odraslih i dvoje dece.

"Neidentifikovani muškarac je miran, nije izneo nikakve zahteve i u redovnom je kontaktu sa policijom putem telefona talaca", kazao je ranije danas televizijskom kanalu 112 šef regionalne policije Oleg Beh.

Rojters navodi da se na televizijskom snimku vide policajci i policijska vozila parkirana ispred zgrade pošte u severoistočnom delu grada koji je zatvoren za saobraćaj.

"Pokušavamo da uradimo sve kako bismo održali komunikaciju sa njim i učinimo sve što je neophodno kako bismo osigurali da ljudi budu oslobođeni", rekao je Beh.

On je objasnio da je muškarac zabarikadiran u pošti zabrinut zbog nedavne razmene zarobljenika između ukrajinskih vlasti i proruskih snaga, pošto smatra da je trebalo da bude oslobođeno više zarobljenika.

Beh je dodao da policija ne zna šta ovaj muškarac želi.

Rojters podseća da je u sredu održana najveća razmena zarobljenika od izbijanja sukoba u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, u kojem je do sada ubijeno više od 10.000 ljudipeople.

Ukrajinski mediji prethodno su javili da je policija blokirala deo Harkova u kojem se nalazi ova pošta i da se tu nalazi 20 policijskih vozila, vatrogasci i Hitna pomoc, kao i jedinica za demontiranje eksploziva, a stigli su i pregovarači.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter