Izvor: BSC Happy
12.04.2024 u 11:06
1

PAPRENE CENE EKSKURZIJA U SRBIJI: Roditelji OČAJNI, evo koliko ove godine treba da izdvoje za samo JEDNO NOĆENJE

Dok se deca raduju dolasku ekskurzija, za roditelje ovo predstavlja veliki izdatak i brigu kako obezbediti novac s obzirom na paprene cene ponuda, koje je ovih dana dobila većina škola.

Iako se ovakvi izleti organizuju uglavnom po gradovima širom Srbije, cene dvodnevne ekskurzije može se reći, pariraju cenama aranžmana u Grčkoj. Za samo jedno noćenje na primer,  uz obilazak muzeja i galerija u Novom Sadu, po detetu je potrebno izdvojiti i do 17.000 dinara. Treba napomenuti da ova ponuda ne podrazumeva pun pansion u koji je uključen doručak, ručak i večera već samo jedan obrok.

Majka jedne od učenica prvog razreda srednje škole podelila je sa nama svoje iskustvo.

– Kao samohrani roditelj sa prosečnim primanjem u ovoj zemlji, za mene je ovo veliki finansijski izdatak,  odvojiti skoro 20. 000 dinara da bih opremila i poslala svoje dete na ekskurziju. Svesna sam da ukoliko bi odustali, moja ćerka bi se osećala jako loše, manje vredno, možda čak i poniženo. Sa druge strane, možda bi njen neodlazak uzrokovao osećaj odbačenosti od ostalih drugova iz odeljenja. Zbog svega toga ja sam bila primorana da obezbedim sve što je potrebno i na uštrp nekih drugih životnih stavki organizujem finansije za ovo putvanje – rekla je majka.

Roditelji se pitaju zašto su cene ekskurzija iz godine u godinu sve veće, a ponuda sve manja.

– Šokirana sam ponudom koju smo dobili. Za samo jedno noćenje u Novom Sadu, toliki novac, pa kao da ide u Firencu ili neki drugi evropski grad. Ako uzmemo u obzir da aranžmanom nije obuhvaćen ni kompletan obrok, već za hranu treba da izdvojim dodatni novac, to je stvarno previše. Ovome treba dodati i džeparac, kao i elementarne troškove pripreme za put, što je mnogo, mnogo je! – dodala je majka.

Podsećamo, izbor agencije za realizaciju nastave u prirodi i ekskurzije sprovodi se u skladu sa zakonom koji uređuje javne nabavke. Nastavu u prirodi, odnosno ekskurziju, može da realizuje isključivo agencija koja poseduje zakonom propisanu licencu za organizovanje turističkog putovanja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PAPRENE CENE EKSKURZIJA U SRBIJI: Roditelji OČAJNI, evo koliko ove godine treba da izdvoje za samo JEDNO NOĆENJE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter