Izvor: HappyBSC/Tanjug
23.06.2022 u 15:42
0

PERSPEKTIVNA ŠANSA ZA MLADE: Univerzitet u Kragujevcu otvara konkurs za obuku SOFTVERSKIH testera, na ovaj način se prijavite!

Univerzitet u Kragujevcu će početkom jula otvoriti konkurs za kratki program obuke testera za softver na koji će moći da apliciraju mladi koji su završili srednju školu, aktivni i diplomirani studenti kragujevačkih fakulteta i mladi do 30 godina, objavljeno je na zavničnom gradskom sajtu.

ZAPOČETA REKONSTRUKCIJA ZGRADE BIGZ: Do proleća se pretvara u nov poslovni prostor

Obuka se sprovodi u okviru projekta „Kvalitetnim radom do kvalitetnog softvera“ za koji je Kragujevac od Ministarstva omladine i sporta dobio 2,8 miliona dinara, a realizovaće se sa Univerzitetom u Kragujevcu uz podršku Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, IKT Klastera centralne Srbije i eKG InfoData Kragujevac.

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom Stefan Jovanović je na današnjoj konferenciji za novinare objasnio da je reč o obuci koja će mladima omogućiti da steknu znanja i pomoći im da se zaposle.

Istakao je da je velika potražnja za profilom tester softvera, a prema rečima rektora Univerziteta u Kragujevcu Nenada Filipovića procena je da na tržištu centralne Srbije i Kragujevca nedostaje više od 300 softer testera, dok u celoj Srbiji više od 2.000.

– Testiranje softvera je disciplina koja zahteva osnovno znanje i usko stručne stvari, a ovde se radi o intenzivnom tromesečnom kursu usklađenom sa potrebama tržišta – objasnio je on.

Istakao je da veliki broj kompanija koje dolaze u Srbiju traže ove profile kojih nema na programima fakulteta i zato je obuku neophodno sprovesti na ovaj način.

Link za prijave biće objavljen na sajtu Univerziteta u Kragujevcu, zvaničnom sajtu grada Kragujevca i Kancelarije za mlade.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter