Izvor: HappyBSC/Tanjug
23.06.2022 u 15:10
0

NAKON SRAMNOG INCIDENTA PRED DECOM: Ministarstvo u osnovnu školu upućuje stručno-pedagoški nadzor, evo zbog čega!

Nakon incidenta u Osnovnoj školi „Vasa Stajić“ u Novom Sadu, kada je na završnoj priredbi emitovana pesma nacionalističkog sadržaja na čije taktove igraju deca od desetak godina, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će u tu školu uputiti stručno-pedagoški nadzor, rečeno je danas u ministarstvu.

MIKA IZNOSIO ODBRANU: Miroslav Aleksić otkrio kakav odnos mlada glumica ima sa ocem!

Kako bi se utvrdile okolnosti i odgovornost zaposlenih u školi, inspekcijski nadzor izvršiće Pokrajinska prosvetna inspekcija u skladu sa nadležnostima, a Ministarstvo će u školu uputiti i stručno-pedagoški nadzor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U pisanoj izjavi, resorno Ministarstvo navodi da je sistem obrazovanja u Srbiji usmeren ka demokratskim vrednostima i da su posebno ponosni na obrazovanje na jezicima osam nacionalnih manjina, među kojima je i bosanski jezik.

Resorno Ministarstvo je stava da sadržajima poput ovog u Novom Sadu nije mesto u školi i ostaje dosledno u promovisanju, negovanju i ugradnji principa nediskriminacije i poštovanja različitosti u obrazovni sistem.

Ministarstvo navodi da je incident koji se desio u novosadskoj školi izolovan slučaj i „nikako ne odslikava stanje i atmosferu u školama u Srbiji“.

Nevladin Vojvođanski kulturni klub (VKK) „Vasa Stajić“ zatražio je juče smenu direktora te škole.

Reakcije nadležnih traže i Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Društvo za održivu budućnost „Koraci“,

Mediji su ranije preneli da je u javnost procureo snimak na kojem se vide deca od 10-ak godina iz ove škole kako igraju zajedno sa učiteljicom uz pesmu kojom se veličaju ratni zločini nad bošnjačkim stanovništvom tokom rata u BiH.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter