Izvor: Telegraf
03.09.2021 u 14:54
0

PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ŠKOLA: Deca dolazila bez maski!

Nova školska godina počela je regularno za gotovo sve škole u Srbiji, a Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa doneo je odluku da đaci moraju da nose maske prilikom ulaska u školske prostorije  i to sve dok dođu u svoje klupe, ali i u momentima kad pričaju u razredu.

PROČITAJTE JOŠ:   ODLUKA GRADA BEOGRADA: Od 7. septembra zabranjena muzika u baštama posle 22 sata

Većina roditelja ovu obavezu ozbiljno je shvatila, ne dovodeći u pitanje odluku Štaba, donetu na osnovu trenutne epidemiološke situacije u zemlji. Ipak, pojedini roditelji oglušili su se o ovu naredbu 1. septembra, ne želeći da njihova deca nose zaštitnu masku kada dolaze u školu.

PROČITAJTE JOŠ: KOVID BOLNICA U NOVOM SADU: Primljeno prvih 20 pacijenata, lekari stižu sa KiM

Podršku za to dobili su i od Sindikata zaposlenih policije, koji je 31. avgusta, dan pre početka škole, izdao proglas u kojem se obraća roditeljima sledećim rečima:

– Shodno Ustavu RS i zakonima ne postoji obaveza vakcina, rada PCR testa, nošenja maski. U slučaju sprečavanja ulaska dece u školu, roditelji i deca ne treba da se raspravljaju, svađaju, već na dostojanstven način prenesu odgovornom licu da neće prisustvovati nastavi i da će protiv njih biti podneta krivična prijava zbog kršenja Ustava RS i zakona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter