Izvor: 24sedam
01.11.2023 u 17:43
0

Ponovo besplatni zubari u domovima zdravlja: Biće vam potreban samo jedan dokument

Ministarka zdravlja Danica Grujičić kaže da je cilj vratiti stomatologe u domove zdravlja po gradovima i selima

Usluge stomatologa ponovo će biti dostupne u domovima zdravlja uz zdravstvenu knjižicu bez obzira da li se radi o vađenju zuba, popravci ili čišćenju kamenca. Ovu uslugu na teret Fonda do sada koristila deca, trudnice ili stariji od 65 godina, dok su ostali plaćali.

Ministarka zdravlja prof.dr Danica Grujičić pojasnila je da je cilj vratiti stomatologe u domove zdravlja u gradskim i u seoskim sredinama.

-To znači da će građani koji imaju overenu zdravstvenu knjižicu moći da koriste besplatne stomatološke usluge. Na ovaj način će besplatne stomatološke usluge biti dostupne svima koji imaju overenu zdravstvenu knjižicu, ali će i mnogi nezaposleni stomatolozi dobiti posao. Da bismo to realizovali, radimo na promeni zakona koji će to omogućiti. Porodični lekar kroz primarnu zdravstvenu zaštitu mora dobiti mesto koje mu pripada. Porodični lekar znači, briga, preventiva, dostupnost. Cilj nam je da napravimo dostupan i efikasan zdravstveni sistem od Subotice do Prizrena – objasnila je ministarka Grujičić.

Dobra ideja
Dr Aleksandar Stojanović, direktor DZ Palilula kaže da u njegovoj ustanovi ima dovoljno stomatologa, da je ideja dobra i da podržava ministarku Grujičić u ovom predlogu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter