Izvor: agencije
01.11.2023 u 17:41
0

LEPE VESTI ZA NAJBOLJE: Fond za mlade talente Srbije raspisao konkurs za studentsku stipendiju „Dositeja“

Fond za mlade talente Srbije raspisao je konkurs za stipendiju "Dositeja", koju će dobiti najviše 1.131 student završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Srbija za školsku 2023/24. godinu, saopšteno je danas.

Konkurs je otvoren do 15. decembra, a prijave se podnose elektronskim putem posredstvom usluge eTalenti, na portalu eUprava.

BIRAČKI SPISKOVI: Građani preko eUprave mogu da se upišu i promene podatke u biračkom spisku

Stipendije će biti dodeljivane prema naučno-obrazovnom, odnosno umetničko-obrazovnom polju, a radi pravednijeg rangiranja, broj stipendija po polju biće definisan na osnovu upisanih budžetskih studenata na pretposlednju godinu studija, odnosno treću godinu osnovnih studija i petu godinu integrisanih studija i na prvu godinu master studija.

U okviru ovog programa stipendisti „Dositeje“ imaju obavezu obavljanja plaćene stručne prakse u javnom sektoru, od najmanje tri meseca, uz podršku karijernog savetnika Fonda i u skladu sa stručnim obrazovanjem kandidata.

Do sada je u okviru programa praksu započelo više od 260 stipendista Fonda za mlade talente, koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2022/23. godinu.Do danas je kroz Fond dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada izuzetnim studentima i učenicima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter