Izvor:
18.09.2016 u 13:23
0

PRAJD U BEOGRADU: Organizatori očekuju da sve prođe MIRNO i BEZ TENZIJA

Organizator Parade ponosa Boban Stojanović kaže da je sve spremno za današnju Prajd šetnju, i da se nada da će proteći mirno kao i prethodne dve godine, bez organizovanog nasilja. On kaže da je ove godine primetno mnogo manje tenzije na ulicama, da od strane institucija nije bilo negativnih komentara, da nema toliko javnih pretnji, izostalo je lepljenje negativnih plakata i grafita što je bilo prethodnih godina, te da nema ni nekih organizovanih kampanja na društvenim mrežama.

Čini mi se da se ta strast polako stišava i da idemo ka nečemu što se zove društveni dijalog, a ne agresivni napad – rekao je Stojanović Tanjugu.

Govoreći o policijskim procenama bezbednosti skupa on je rekao da oni kao organizatori ne dobijaju procene, već je to stvar koju policija interno radi za sebe – svakodnevno analizira stanje na terenu.

Ono što se da primetiti je da danas ima mnogo manje tenzije na ulicama, u gradu je prilično mirno, videćemo kako će biti do kraja dana s obzirom na to da se organizuje derbi i još neka dešavanja koja možemo okarakterisati kao anti prajd – rekao je Stojanović.

Primećuje da ove godine ima mnogo manje negativnih komentara i pretnji i na društvenim mrežama u odnosu na prethodne godine i dodaje da su takvi komentari postoje i u Nemačkoj i Švedskoj i da to nije nešto što karakteriše Srbiju.

Trasa Prajd šetnje, podseća on, ove godine biće duža, a šetnja će se završiti zabavnim programom na kome će nastupati Nataša Bekvalac, Marina Perazić

Taj program na kraju je zapravo ono što Prajd jeste – proslava ljubavi, različitosti – zaključio je Stojanović.

Tanjug
Foto: Twitter/dkinserbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter