Izvor:
02.01.2019 u 17:20
0

PREOKRETOM STIGAO DO ČETVRTFINALA U DOHI: Đoković posle tri sata borbe pobedio Mađara!

Najbolji srpski i prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Dohi, pošto je posle tri seta i velike drame savladao Mađara Martona Fučovića 4:6, 6:4, 6:1. Meč je trajao dva sata i tri minuta.

Đoković je prvi set igrao ispod očekivanog nivoa. Nikako nije uspevao da nađe ritam koji ne odgovara Fučoviću. Sa druge strane Mađar je pogađao prvi servis (promašio samo četiri) što mui je donelo sigurnost i samopouzdanje. Potom je Mađar u devetom gemu imao tri brerjk lopte. Dve je Novak spasao, ali treću nije uspeo, pa je 36. igrač sveta dobivši deseti gem, završio prvi set.

Đoković je u nastavku podigao nivo tenisa, ali i dalje je teško osvajao poene. Brejk šanse nije bilo sve do desetog gema drugog seta, kada je Novak dobio dve vezane brejk šanse. Prvu je prpustio, ali je posle pogrešnog čelendža Fučoviča, napravio brejk za izjednačenje i odveo meč u treći set.

Ono što se desilo krajem drugog seta, nagovestiloje rasplet. Novak je na startu odlučujućeg seta, najpre poveo, pa odmah napravio brejk. Tu prednost je zatim potvrdio, u jednom memonetu i duplirao (bilo je 4:0 i 5:1) i nije ispuštao do kraja meča, koji je od prvog igrača sveta zahtevao mnogo napora.

Đoković će u četvrtfinalui igrati sa pobednikom susreta Andrej Rubljov – Nikoloz Basilašvili.

Izvor: Kurir
Foto: Australian open/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter