Izvor:
28.08.2019 u 07:48
0

PROFESOR STOJAN RADENOVIĆ ZA PORTAL HAPPTV.RS: Otkriva ZAŠTO je odbio kancelariju koju mu je ponudio predsednik Vučić! (FOTO, VIDEO)

Današnji gost portala Happy televizije bio je Stojan Radenović, cenjeni matematičar koga je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić primio u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Priznati matematičar je na samom početku otkrio da se obrazovanje u Srbiji unapređuje ali da formula za to ne postoji te da je bitno strljenje i kontinuirani rad a ne koja je trenutna vlast.

– Matematika se radi i za vreme ratnih sukoba i ne samo u Srbiji nego svuda. Poznato je mnogo teorema, mnogo rezultata koji su dobijeni za vreme Drugog svetskog rata i u Rusiji i ovde. Jedino što neki misle da povećavanjem sredstava može da se poboljša ali to nije tačno, to je trivijalno. Bitno je da se razvija ljubav, unutrašnja motivacija, podsticaj kod dece, da udžbenici ne budu teški, da budu tanki. To navodim dosta puta, deca u prvom, drugom, trećem razredu ne treba da imaju nikakve knjige. Međutim, zbog profita i sticanja sredstava pišu se razne knjige. U stvari, tako da kažem, od materijalnog, udaljavanje od materijalnog je vaspitavanje od malena da otklon od materijalnog vodi napretku.

Profesor je istakao i da udženici za mlađe razrede nisu prilagođeni deci te da su nekorisni kao i izneo kakve promene bi napravio u školstvu:

– Zašto su onda napisane te knjige? Pa one nisu čitljive za đake.Njih su pisali profesori univerziteta. Držim do toga, jedan pokušaj bi bio da profesori Univerziteta ne bi trebalo da pišu knjige za srednju i osnovnu školu. Bolje je da knjige za srednju i osnovnu školu pišu ljudi koji predaju njima čak i ako nema neke naučne preciznosti.- rekao je gospodin Radenović i dodao da bi, po njegovom mišljenju trebao da se nešto promeni i ophođenju nastavnika prema đacima, u smislu poštovanja, da ne bude jedinica pretnja. Radenović takođe napominje da bi đaci trebali prvo da obiđu Srbiju na ekskurzijama pa tek onda udaljene zemlje.

Prilikom prijema kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, profesor je dobio ponudu da ima svoju ličnu kancelariju ali je takav gest odbio smatrajući i da je prostorija u kojoj on radi sasvim dovoljna.

– To je super zgrada, stanari su mi sredili to još odavno kad sam držao privatne časove a meni kabinet ne znači ništa. U kabinetu ne može da se radi jer tu ne može da se radi, a kad ste sami, to je sterilno. Ja tu radim matematiku na kompijuteru, malo prošetam do Hrama pa se vratim pa unuci kupim nešto pa skuvam kafu ali pazite u godinama sam kada sam u mislima- čemu sad to da ja sad radim? Šta će mi kabinet, ova prostorija je super.- zapitao se ovaj matematičar.

Happytv.rs
Foto: Arhiva
YouTube Novo jutro Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter