Izvor: TANJUG
23.04.2024 u 07:41
0

PROGNOZA VREMENA: Saharski pesak stiže i u Srbiju Na snazi žuti meteoalarm zbog olujnog vetra i obilne kiše

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, a posle podne sa kišom i pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

Više padavina se očekuje u južnim i istočnim krajevima Srbije. Vetar će biti umeren i jak, na jugu Banata i u Podunavlju povremeno i olujni, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura biće od tri stepeni do osam, a najviša od 14 do 18 stepeni.

U Beogradu će pre podne biti umereno oblačno, od sredine dana povećanje oblačnosti, a posle podne povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko osam stepeni, a najviša oko 17.

Biometeorološke prilike će biti i dalјe relativno povolјne. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Glavobolјa i poremećaj sna se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Dolazak novog fronta aktivirao je meteoalarm u Srbiji. Na snazi je žuto upozorenje, uključeno zbog olujnog vetra i obilne kiše. U Banatu i Pomoravlju vetar će duvati brzinom većom od 60 kilometara na sat, dok će na istoku i jugu padati kiša i pljuskovi, kaže meteorolog Euronews Srbija Milena Ćirković.

„Promena vremena posledica je ciklona koji se regenerisao u sredozemnom moru. Ispred tog ciklona nalazi se jedan front koji će preći preko Srbije. Osim kiše i pljuskova, taj front povućiće sa sobom i nešto topliji vazduh zato će temperatura biti u porastu. Kiša će danas padati širom Srbije.
Delovi zemlje koji će ostati suvi su krajnji zapad i krajnji sever“, navela je Ćirković

Padavinska zona, kako je dodala, biće skoncentrisana iznad južnih predela, južnije od Beograda, tako da će tu danas pasti i najveća količina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter