Izvor:
04.02.2017 u 06:55
0

RAT bukti dok svet ĆUTI: Najžešći sukobi u Ukrajini od 2015!

Međunarodni posmatrači pozvali su zaraćene strane u istočnoj Ukrajini da prekinu borbe, ali teška artiljerija i rakete pogađali su stambene četvrti.

Ove nedelje su u istočnoj Ukrajini poginula 33 čoveka, uključujući civile, a više desetina je ranjeno u borbama vladinih snaga i proruskih separatističkih pobunjenika.

Ovonedeljni sukobi su najteži u toj oblasti još od 2015. godine.

Broj žrtava u borbama u toj oblasti koje su počele u aprilu 2014. sada je ukupno prešao 9.800, po podacima UN.

Posmatračka misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) je objavila na Fejsbuku da je novo rasplamsavanje nasilja "neprihvatljivo" i da "strane treba da prekinu borbe".

Ove nedelje se nasilje naglo rasplamsalo, a sukobljene strane su i ranije redovno razmenjivale vatru, uprkos mirovnom sporazumu potpisanom 2015. u Minsku, uz posredovanje Francuske i Nemačke.

Glavni sukobi vode se oko industrijskog grada Avdivke pod vladinom kontrolom, severno od glavnog uporišta pobunjenika Donjecka. Razmenom vatre zahvaćene su i stambene četvrti.

– Zabeležili smo kršenje primirja velikih razmera na obe strane – rekao je zamenik šefa posmatračke misije OEBS-a Aleksander Hug.

Dve strane razmenjuju optužbe za porast nasilja, ali je ukrajinska vojska saopštila da su njene trupe zauzele određenu teritoriju.

Blic.rs
FOTO:Facebook/hindustantimes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter