Izvor:
14.06.2017 u 01:05
0

RAT PROIZVOĐAČA I OTKUPLJIVAČA MALINE: VLADA Srbije neće dozvoliti monopolsko ponašanje!

Vlada Srbije učiniće sve da ne dođe do monopolskog ponašanja na tržištu malina, a posebno će se boriti protiv kartelskog udruživanja hladnjačara, koji bi mogli da ucenjuju malinare otkupnom cenom. Država će kroz institucije sistema regulisati pravila na tržištu prodaje i otkupa crvenog zlata, istakao je Predrag Lučić, savetnik ministra poljoprivrede.

On je rekao da će zajednička koordinacija ministarstava poljoprivrede, finansije i trgovine sa inspekcijskim službama omogućiti regulisanje tržišta onako kako ekonomski uslovi zahtevaju. Predsednik zadruge "Agro-eko voće" Božo Joković rekao je da je osnovni problem proizvođača što imaju završnu, a ne akontnu cenu. On je istakao da je cena maline u regionima gde je počela berba između 100 i 120 dinara što ne pokriva ni osnovne troškove proizvodnje.

S druge strane, hladnjačari kažu da je veliki problem to što je na lageru ostalo dosta maline iz 2015. i 2016. godine, pa su otkupljivači obazrivi, jer je cena na svetskom tržištu pala, a maline ima dosta.

Izvor:
Foto: wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter