Izvor: Blic
19.07.2020 u 15:53
0

REZULTATE TESTOVA na KORONA VIRUS građani od SUTRA mogu da dobiju putem MOBILNOG TELEFONA!

Jedna od tema konferencije za medije posvećene korona virusu bio je i zastoj u pristizanju rezultata testova, a pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da bi od sutra trebalo da startuje aplikacija preko koje bi građani trebalo da dobiju rezultate svog testa na mobilni telefon.

– Što se tiče pitanja vezanog za testiranje i rad Vatrenog oka, mi smo rekli da je bilo zastoja u radu i u ponedeljak je premijerka pričala o tome. Mislim da smo sa današnjim danom uspeli da nadoknadimo zaostatke i da izađemo iz svega toga. Sve je manje i manje tih repova. Mislim da ćemo od sutra uspeti da ispoštujemo ovo što nam je i cilj da nalazi budu za maksimalno 48 sati – istakao je Gojković i dodao da nisu sve laboratorije imale problema sa tim.

KORONA U SRBIJI

KRAGUJEVAC: Teška epidemiološka situacija! Danas postavljena privremena kovid bolnica „Šumadijski sajam“

LEKARI UPOZORAVAJU: Sve bude bolje, a onda dođe KRITIČAN ŠESTI DAN! Nov zabrinjavajući SIMPTOM kod kovid pacijenata

NIŠ: DVE TRUDNICE U TEŠKOM STANJU Priključene na respirator, lekari se bore za njihove živote

MILIĆEVIĆ: Većina od 225 pacijenata u „Areni“ ima obostranu upalu pluća

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Ako budemo savesni, efekti mera biće vidljivi krajem sledeće sedmice!

KC NIŠ: U kovid objektima hospitalizovano 358 pacijenata!

On je rekao i da je Vlada u saradnji sa Kancelarijom za IT napravila aplikaciju putem koje će građani koji su testirani uz notifikaciju i aplikaciju moći da provere direktno rezultate i da kroz istu dobiju rezultat putem mreže i da li je njihov nalaz pozitivan ili negativan.

On je naglasio da bi to trebalo sutra popodne da startuje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter