Izvor:
09.08.2017 u 23:56
0

RODITELJI, OPREZ: Evo kakve su sankcije za nesavesno ponašanje sa decom u saobraćaju!

Čest je slučaj da i pešaci i vozači prave prekršaje u saobraćaju. Šta se dešava kada to rade sa decom?

U emisiji "Posle ručka" na televiziji Happy bilo je reči o bezbednosti u saobraćaju, a među sagovornicima je bio i Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije.

On je istakao kako je mnogo vozača i pešaka koji ne vode računa o svojoj bezbednosti, ali i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Posebno je opasno kada su učesnici saobraćaja deca.

– Zakon prepoznaje odgovornost za onog pešaka koji napravi prekršaj vodeći sa sobom dete mlađe od 12 godina. Za sva prelaženja van pešačkog prelaza, ili prelaska na crveno svetlo tu su prekršajni nalozi, ali ovi koji vode decu mlađu od 12 godina završe u prekršajnom sudu jer je za te prekršaje predviđeno podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Znači teža je sankcija – izjavio je Milinkovic u emisiji "Posle ručka".

Happytv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter