Izvor:
10.05.2019 u 10:26
0

SIMOVIĆ U OBRAĆANJU NA POČETKU PARADE: Srpski vojnici i policajci koračaju danas napred istim duhom borbenosti i junaštva kao njihovi preci!

Srpski vojnici i policajci koračaju danas napred istim duhom borbenosti i junaštva kao njihovi preci, i posvećeni pozivu i voleći našu dragu, namučenu, drugu majku Srbiju, poručio je danas komandant Kopnene vojske Vojske Srbije, general-potpukovnik Milosav Simović.

Simović je, u obraćanju na početku parade "Odbrana slobode" u Nišu, istakao da su učesnici prikaza u jedninstvenom stroju, spremni da čuvaju otadzbinu Srbiju, zaštite građane u miru ili ratu, bez obzira na versku, politički ili nacionalnu pripadnost.

On je istakao da su učesnici prikaza snage Vojske Srbije i MUP-a potomci predaka koji su poštovali tuđe i bili stub srpske državnosti i slobode.

Simović je dodao da u prikazu učestvuje više od 4.000 policajaca i vojnika, oko 300 borbenih i neborbenih sredstava i sistema i oko 40 aviona i sredstva iz razvoja odbrane Srbije.

Kako je rekao, biće prikazan helikopter Mi-35 i modernizovani tenk T- 72 koji su deo vojno-tehničkog sporazuma i saradnje Rusije i Srbije.

Simović je istakao i da danas neće biti prikazana sva sredstava i snage vojske i policije.

Nakon toga, brigadni general Vladeta Baltić raportirao je predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, posle čega je prikaz počeo skokovima pripadnika 63. padobranskog bataljona sa visine od 2.000 metara.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter