Izvor:
22.11.2018 u 19:14
0

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ ISTAKLA: Mere koje smo uveli pomogle su jer je prošle godine rođeno 160 beba više nego prethodne, očekujemo dobre rezultate u budućnosti!

Ministarka bez protfelja Slavica Đukić Dejanović učestvovala je na tribini održanoj u Gradskoj opštini Zvezdara, na kojoj se govorilo o merama za podsticaj rađanja i problemu nataliteta u Srbiji. Ona je navela da naša zemlja radi na poboljšanju ovih mera.

Osim ministarke Đukić Dejanović, na tribini u okviru projekta „Istraživanje i promocija efekata primene strategije podsticanja rađanja", koju je organizovao Futuristički insitut iz Beograda, govorili su i Gordana Bjelobrk iz Zavoda za statistiku, načelnik Ginekološko-akušerske bolnice "KBC Zemun" Tomislav Stefanović i psihološkinja Nikolina Milosavljević.

– Mere koje smo uveli pomogle su jer je prošle godine rođeno 160 beba više nego prethodne. Država obezbeđuje tri besplatne vantelesne oplodnje za žene do 42 godine, a radi se na tome da se ovaj broj pokušaja poveća – navela je Đukić Dejanović.

Ona je istakla i da se uvode programi kojima se pomaže usklađivanje rada i roditeljstva, kako bi se natalitet u Srbiji povećao.

– Nadamo se da ćemo za 10 do 15 godina videti pozitivne rezultate ovih akcija – dodala je ministarka.

Izvor: Kurir
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter