Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
25.11.2023 u 15:22
0

SNEG PRAVI HAOS PO SELIMA: Meštani nemaju struje, niti signala na mobilnim telefonima

Prilazni putevi do kuća teško su prohodni.

Prvi veći sneg na teritoriji opštine Ivanjica opet je napravio kolaps u pojedinim selima. U Maskovi su sva domaćinstva zbog kvara na repetitoru ostala bez struje, ali i bez signala na mobilnim telefonima.

– Struju nemamo satima i ne znamo kad ćemo je dobiti. Grejemo se na drva, ali nam je sva hrana u zamrzivačima i plašimo se sada da se ne pokvari. Telefoni nam se prazne, vezu nemamo nikakvu, nema ni signala. Ja sam išao do Katića, ali ni tamo nije bilo struje. Izgleda da ćemo kao nekada davno naši stari morati da se dozivamo sa brda na brdo – rekao je meštanin Maskove Aleksa Zarić.

Prilazni putevi do njihovih kuća teško su prohodni, ali ono što otežava situaciju jeste drveće koje se od siline snega sručilo na put. Meštani su se sami angažovali da ga uklone.

– Poneli smo motorke kako bi prerezali stabla i uklonili ih sa prilaznih puteva. Mnogo drveća je palo i ne možemo da prođemo. Ovo je tek prvi sneg, a već je kolaps. Ne znam kako ćemo prezimiti zimu kad nam je struja najveći problem. Ovde ima puno dece, ali i bolesnih starijih ljudi – kaže Zoran Cvetković.

EVO GDE SADA PADA SNEG U SRBIJI: Objavljena SATNICA, ovi delovi će se ZABELETI tokom dana

Oni apeluju na nadležne ekipe Elektrodistribucije da im izađu u susret i pomognu kad je u pitanju snabdevanje električnom energijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter