Izvor: Tanjug
10.05.2020 u 17:17
0

STANJE U DOMOVIMA ZA STARE: 271 zaraženi korisnik i 50 zaposlenih

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo virusa COVID – 19 potvrđeno je kod 271 korisnika i 50 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu i “Jelenac” u Aleksincu, domovima za smeštaj starih lica u Smederevu, i “Prokuplje” u Prokuplju, kao i u domu za decu i omladinu “Duško Radović” u Nišu, centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu.

Slučajevi COVID-a potvrđeni su i u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih ““Plava milina““ u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ““Radost““ u Negotinu, kao I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ““MeliorVita““ u Zemunu.

OVO MORATE ZNATI

DVA SRBINA ZADIVILA SVET! Konstruisali izum za borbu protiv Covid-19! (VIDEO)

NEVEROVATNO OTKRIĆE! Ovaj lek koji mnogi svakodnevno koriste pomaže u lečenju Covid-19!

NE MOGU DA GA PODNESU! Sramne optužbe na račun Novaka Đokovića

DOKLE?! LUDILO BILA GEJTSA SE NASTAVLJA: Preporučio proizvodnju 700 milijardi vakcina!

TRAGEDIJA UZDRMALA SRBIJU! Utopio se srednjoškolac (16)

KOMBINACIJA OVIH LEKOVA LEČI KORONU!

Prisustvo ovog virusa potvrđeno je I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ““Dionis & Demetra““ u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ““Gardoš““ u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ““Nada““ u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ““Topalović““ u Kladovu I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ““S.Nikola““ u Negotinu.

“ Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 421, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 146”, saopštilo je ministarstvo.

Kako se navodi, korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina je 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika, dok je ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter