Izvor: Tanjug
10.05.2020 u 17:22
0

Zatvorena KOVID-bolnica u Kruševcu

Privremena KOVID-bolnica u Hali sportova u Kruševcu zatvorena je za dalji prijem pacijenata obolelih od virusa korona,ali će kompletna nova dijagnositčka oprema zajedno sa 130 modernih bolničkih kreveta biti poklonjena Opštoj bolnici u Kruševcu.

Testiranje poslednje primljenih pacijenata iz KOVID-bolnice privodi se kraju.

– Kroz KOVID-bolnicu prošlo je oko 90 pacijenata,radili smo izuzetno dobro,bili smo i dobro opremljeni i imali svu potrebnu podršku matične Opšte bolnice kao i lokalne samouprave-navodi za “Novosti” dr Saša Zajić,koji je bio rukovodilac privremene KOVID-bolnice.

– U subotu prepodne prva mera bila je dezinfekcija,kako bi se hala vratila u staru funkciju.

OVO MORATE ZNATI

DVA SRBINA ZADIVILA SVET! Konstruisali izum za borbu protiv Covid-19! (VIDEO)

NEVEROVATNO OTKRIĆE! Ovaj lek koji mnogi svakodnevno koriste pomaže u lečenju Covid-19!

NE MOGU DA GA PODNESU! Sramne optužbe na račun Novaka Đokovića

DOKLE?! LUDILO BILA GEJTSA SE NASTAVLJA: Preporučio proizvodnju 700 milijardi vakcina!

TRAGEDIJA UZDRMALA SRBIJU! Utopio se srednjoškolac (16)

KOMBINACIJA OVIH LEKOVA LEČI KORONU!

Kompletna nova dijagnostička oprema (dva EKG-a,dva monitora za praćenje vitalnih funkcija,dva ultrazvuka),kao i 130 novih bolničkih kreveta, sa kasetama prebacuje se u Opštu bolnicu. Oprema je nabavljena kao donacija jedne firme,a Klub privrednika Kruševca je osim kreveta, kaseta, posteljine, obezbedio i trpezarijski set.Stariji kreveti iz Opšte bolnice će se druge strane, nakon srećivanja biti pokloninjena Garnizonu Kruševac,čiji su pripadnici obezbeđivali rad KOVID-bolnice.

Privremena KOVID-bolnica radila je od sredine aprila, a u pripremi prostora stručnim savetima i konkretnom logističkom podrškom učestvovale su i kineske i ruske medicinsko-sanitarne delegacije.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac u međuvremenu su ažurirali spisak potvrđenih slučajeva u Rasinskom okrugu, a tri novopotvrđena od 195 testiranih uzoraka ukazuju da je epidemija pri kraju.Od početka vanrednog stanja broj pozitivnih slučajeva iznosi 339, od čega u Kruševcu -249. U Aleksandrovcu je KOVID-19 zabeležen u 44 slučaja, u Varvarinu-27,Ćićevcu-9,Trsteniku-6 i u Brusu-4.Zabeleženo je 30 smrtnih slučajeva,a od KOVID 19 izlečeno je 207 osoba.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter