Izvor: Happy BSC
16.05.2022 u 22:54
0

STRUČNJACI U EMISIJI „ĆIRILICA“: Srbima se uspeh ne prašta! Na planetarnom nivou – utisak je da je počeo Treći svetski rat!

U večerašnjoj epizodi emisije „Ćirilica“ govori se o uticaju svetskih sila i trenutne katastrofe u svetu na razvoj i situaciju u Srbiji i na Balkanu.

Sagovornici koji na temu govore sa voditeljem Milomirom Marićem su: Predrag Ćeranić, Milan Parivodić, Zoran Bingulac i Denis Bojić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Denis Bojić već godinama snima film o legendarnom doktoru Zoranu Stankoviću, našem najvećem patologu, načelniku VMA, ministru zdravstva, odbrane. On je tokom ’90tih izašao na mnoga ratna žarišta i video sve te zločine.

-Odnos prema sopstvenom stradanju je ključno pitanje svakog naroda i da on u mnogome određuje političku budućnost i politički opstanak. Da biste očekivali empatiju svetske javnosti, pre svega vi morate da znate pre svega šta je vaša istorija i sa kojim činjenicama raspolažete. Dr Stanković je jedna od najvažnijih ličnosti u našoj neposrednoj istoriji. On je srpski Arčibald Rajs. On je dolazio i odlazio kao dobrovoljac. Jedna velika čestitost. Njegovi su nalazi su ključni dokumenti koji će se izučavati o našoj ličnoj karti. 

-Oktobar, ’98.gona. Četiri svetinje Vladinim avionom iz Soluna dolaze na izložbu vezanu za obeležavanje 800 godina Hilandara. U momentu kada je avion u letu, Solana saziva konferenciju za štampu. U Briselu kaže: Odustajemo od pretnji Savezoj Republici Jugoslaviji, idemo na Rambuje 2, već su nagoveštaji da ćemo naći rešenje i tako dalje…  Ja to iskoristim na toj izložbi u govoru. Čim su vraćene svetinje, počelo je bombarodvanje sutradan, rekao je Bingulac. 

-Kada god ekonomija bude podvrgnuta politici, ogromni gubici se dešavaju. Na primer, cena struje. Izdeferenciraj one ljude koji nemaju para, njima daj manju cenu struje, možeš i da ih častiš. A nemoj tajkune i američke i ruske multinacionalne kompanije da čašćavaš istom tom cenom koja je socijalna kategorija koliko plaćaju svi građani. Moraš da izdiferenciraš. Svaka odluka u ekonomiji koja ima upliv politike, gde se prave kompromisi, je greška. To sigurno dolazi na naplatu i sigurno će na kraju građani Srbije to plaćati tako što uplaćuju budžet Srbije poreze, a onda će se svi pokrivati odlukom koju su doneli neki ljudi, rekao je Parivodić.

-Danas se pritisak ne vrši tako što bombardere dignete nad Beogradom, niti može više bilo ko to da uradi. Mi ne znamo šta je u pozadini tih sporazuma. Vrata Evropske unije za nas na Zapadu su zatvorena, da nisu, ne bi nas nazvali Zapadni Balkan. To je politički pojam koji označava zemlje koje nisu u EU, niti se na njih računa, rekao je Ćeranić.

-Ja teorijama zavere nisam sklon. Ali intimno, bez dalje argumentacije, ne mogu da se otmem utisku da korona predstavlja neki napad na svetski poredak, to mi deluje. Kina je sada tek u totalnom lokdaunu, to mi je neobično. Posle svih, sada, kada je najblaži oblik. Bez dokaza, imam utisak da je počeo Treći svetski rat, rekao je Parivodić.

-Vučić i Dodik su se pokazali kao ljudi sa iskustvom u veoma turbulentnim vremenima. Kod nas su uvek neka iskušenja, i sve zavisi od državnika. Ja sam uveren da će naši državnici ovaj brod uspeti da provuku, rekao je Ćeranić.

Denis Bojić iskoristio je priliku u „Ćirilici“ da se zahvali institucijama Srbije, ministarstvu unutrašnjih poslova, ministru Vulinu, ministarstvu odbrane, ministarstvu finansija, Putevima Srbije koji su zaista podržali sve ovo što radim na teritoriji grada Beograda u punom kapacitetu. Spremili smo se za 22.maj i zahvalnost RT Republike Srpske i Centru za istraživanje rata i ratnih zločina. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter