Izvor:
09.05.2018 u 01:51
0

STVAR KULTURE: Abe uvređen jer mu je poslužen dezert u cipeli u Izraelu!

Šef kuhinje u rezidenciji izraelskog premijera Segev Moše poslužio je dezert u cipeli premijeru Japana Šinzo Abeu i njegovoj supruzi Akie, koji su prošle nedelje bili gosti na večeri kod izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i njegove supruge Sare u Jerusalimu.

– Ne postoji kultura na svetu gde stavljate cipele na sto…Ne možemo da razumemo šta je pokušao da kaže. Ako je bio u pitanju humor, onda ne mislimo da je smešno. Mogu vam, u ime našeg premijera, reći da smo bili uvređeni – rekao je neimenovani japanski diplomata.

Izraelski diplomata, koji je službovao u Japanu, smatra da je to bila "glupa i bezosećajna odluka".

– Nema ničeg omraženijeg u japanskoj kulturi od cipele – naglasio je diplomata.

Japanci su, inače poznati po tome što se protive unošenju cipela u dom, a izraelski diplomata naveo je da je poslužiti japanskom premijeru dezert u cipeli isto kao kada bi jevrejskom gostu dali čokoladu u posudi u obliku svinje. Izvor blizak kuvaru Segevu objasnio je da dezert nije poslužen u pravoj cipeli, već u metalnoj skulpturi industrijskog dizajnera Toma Diksona. Prema tvrdnjama tog izvora, oba premijera i njihove supruge uživali su u obroku, a Abe je čak pozvao Segeva da dođe i kuva u Japanu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/RT‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter