Izvor:
02.03.2019 u 17:14
0

SVAKA ČAST: JDP PREDSTAVLJENO NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI U RUSIJI!

U Sankt Peterburgu je 27. i 28. februara u Teatru Aleksandrinski održana Internacionalna teatarska konferencija koja je okupila više od stotinu pozorišnih profesionalaca, direktora nacionalnih teatara iz Rusije i nekih od najznačajnijih evropskih pozorišta, a među govornicima je bila i direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorista Tamara Vučković Manojlović.

Tema konferencije bila je upravljnje pozorištima, a o zakonskim regulativama i načinu funkcionisanja teatara u Rusiji prvog dana su govorili predstavnici Ministarstva kulture Ruske Federacije i Komiteta za kulturu Moskve i Sankt Peterburga.

Drugog dana, svoja iskustva u vezi sa zakonima, broju ljudi, zapošljavanju i upravljanju, koordinaciji zaposlenih u pozorištu izneli su direktori i teatarski stručnjaci.

Konferencija je dala mogućnost učesnicima da analiziraju događaje i kretanja, uporede praksu i probleme u radu, predlože originalna rešenja, diskutuju o trenutnom stanju i situaciji u teatrima i usvoje nova iskustva na polju rukovođenja timovima.

Vučković Manojlovićeva je predstavila rad Jugoslovenskog dramskog pozorista, a govorila je i temama koje su bile predmet ovogodišnje konferencije i odgovarala na pitanja prisutnih teatarskih profesionalaca.

Tokom boravka u Sankt Peterburgu, direktorka Jugoslovneskog dramskog pozorišta dogovorila je razmene sa nacionalnim teatrima iz Glazgova i Tel Aviva.

Značajno je i to da su počeli razgovori o gostovanju JDP-a u Teatru Aleksandrinski, najstarijem teatru u Rusiji osnovanom po specijalnom zahtevu Senata koji je potpisala ćerka Petra Velikog kraljica Jelisaveta, na dan Svetog Aleksandra Nevskog, 30. avgusta 1756. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube / Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter