Izvor: Happy BSC Portal/24sedam..rs
17.12.2023 u 21:14
0

TEMPERATURNI ŠOK PRETI SRBIJI: Sneg na dve planine, temperatura -10 stepeni, a sledeće nedelje i do 17(VIDEO)

Najniža temperatura od -6 do 1, u Negotinskoj Krajini oko 4, najviša od 6 do 14 stepeni.

U narednim danima, očekuju se različiti vremenski uslovi širom Srbije, sa naglim promenama temperature i varijacijama u vremenskim prilikama. Snega ima još uvek na Kopaoniku i Goliji, gde je večeras temperatura spala i do -10 stepeni.

U ponedeljak ujutro slab, lokalno i umeren mraz, a u Vojvodini, po kotlinama i rečnim dolinama magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar uglavnom slab promenljiv, na istoku umeren i jak zapadni. Najniža temperatura od -6 do 1, u Negotinskoj Krajini oko 4, najviša od 6 do 14 stepeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by InfoKOP (@infokop)

Za utorak se predviđa prisustvo lokalnog slabog mraza u jutarnjim časovima, dok se u nižim delovima i kotlinama reka očekuje mogućnost magle. Tokom dana će preovladavati pretežno sunčano vreme. Vetar će biti uglavnom slab i promenljiv, a na istoku zemlje umeren zapadni vetar. Temperature će se kretati od -4 do 2 stepena Celzijusa, dok će u Negotinskoj Krajini biti oko 5 stepeni ujutro, dostižući maksimalno od 8 do 13 stepeni, a lokalno i do 17 stepeni. U sredu slično vreme kao u utorak.

U četvrtak se očekuje umereno oblačno vreme, uz blagi pad temperature. Tokom dana će se na severu zemlje pojaviti jače naoblačenje, praćeno kišom. Vetar će biti uglavnom slab do umeren, zapadni i jugozapadni, kasnije skrećući na južni. Temperature će varirati od -1 do 6 stepeni Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature biti od 6 do 10 stepeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Planina Golija (@_golija)

U petak pretežno oblačno s kišom, na planinama sa snegom. Zatim umereno do potpuno oblačno uz pad temperature, u subotu ponegde sa slabim mešovitim padavinama, koje će se intenzivirati drugog dana vikenda.

Početkom sledeće sedmice sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima.

Snežna idila na Kopaoniku

Prava snežna idila je danas bila na omiljenom skijalištu na planini Kopaonik. Dan sa dosta sunca, ali temperatura je pala na -8 stepeni.

VOZAČI, OPREZ: Zbog maglovitog vremena moguća poledica na putu, čekanja i do 5 sati

Noćna vožnja po snegu na Goliji

Kako je objavila instagram strana _golija snimak na kome se vidi kako automobil ide kroz sneg tokom noći, može se videti da snežni pokrivač još uvek postoji na toj planini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter