Izvor:
30.09.2017 u 03:21
0

Tilerson: SAD ne priznaju referendum iračkih Kurda!

Sjedinjene Američke Države ne priznaju referendum o nezavisnosti iračkog Kurdistana, poručio je danas američki državni sekretar Reks Tilerson i pozvao sve strane na dijalog kako bi se poboljšala budućnost "svih Iračana".

"SAD ne priznaju jednostrano (organizovan) referendum regionalne vlade Kurdistana, koji je održan u ponedeljak. Glasanju i rezultatima nedostaje legitimitet i nastavljamo da podržavamo ujedinjeni, federalni, demokratski i prosperitetni Irak", naveo je Tilerson u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Istovremeno je izrazio zabrinutost zbog "potencijalno negativnih posledica ovog jednostranog koraka".

Tilerson je pozvao na smirenost i prekid uzajamnih optužbi i "pretnji recipročnim akcijama".

"SAD traže od svih strana, uključujući suseda Iraka, da odbace jednostrane akcije i upotrebu sile", naveo je Tilerson.

Američki državni sekretar naglasio je da borba protiv Islamske države nije gotova i da ekstremističke grupe pokušavaju da iskoriste nestabilnost i razdor, te je pozvao iračke partnere da ostanu fokusirani na nanošenje poraza Islamskoj državi.

"Ohrabrujemo sve strane da se konstruktivno angažuju u dijalogu kako bi se poboljšala bezbednost svih Iračana", poručio je Tilerson.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter