Izvor: Tanjug
24.05.2020 u 17:52
0

U domovima Covid-19 potvrđen kod 126 korisnika i 33 zaposlena

 U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih zaključno sa današnjim danom, korona virus je potvrđen kod 126 korisnika i 33 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Ukupno je izlečeno 487 korisnika ustanova socijalne zaštite i 182 zaposlena u tim ustanovama.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

NAJNOVIJI PODACI: Nema novih žrtava od koronavirusa u Srbiji, na respiratorima 12 pacijenata

Hrvatska od sledeće nedelje otvara letnju turističku sezonu

IPAK BEZ NOVČANIH KAZNI ZA NENOŠENJE MASKE NA RADNOM MESTU

Dr Nestorović ISKRENO: NIKAD NE BIH PRIMIO VAKCINU BILA GEJTSA!

Ministarstvo navodi da je prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, “Jelenac“ u Aleksincu, Knjaževcu i Mladenovcu.

Korona virus je potvrđen i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, kao i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Takođe, korona virus je potvrđen i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Miljakovački vinogradi“ u Beogradu, “Radost“ u Negotinu,

“MeliorVita“ i Gardoš u Zemunu, “Nada“ u Beogradu, “Eskulap centar“ u Nišu i “S.Nikola“ u Negotinu.

OVO MORATE ZNATI

Znao je da će ostati bez nje zbog karcinoma, ali je odlučio da joj pokloni venčanje iz snova

ŠOKANTNA ISTINA O 5G MREŽI! Ono što su otkrili stručnjaci će sve iznenaditi!

PODLA IGRA AMERIKE Planiraju da izbace Ruse sa važnog tržišta!

TUČA MIGRANATA, SEVALI NOŽEVI

Ministarstvo navodi da ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Od toga je 57 ustanova za odrasle i starije (devet domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 grontološka centra, osam domova za smeštaj odraslih i starih, tri ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 17 domova za decu i mlade (10 domova za decu i mlade bez roditeljskog staranja, tri zavoda za vaspitanje dece i omladine i četiri ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter