Izvor: Kurir
24.05.2020 u 18:00
0

OVAJ GRAD JE SRPSKI EL DORADO Svi će pohriliti tamo zbog novog otkrića!

Jedna australijska kompanija u dva istražna bušenja, duga skoro 1.240 metara, na području opštine Rekovac, nedaleko od Jagodine i u njima otkrio sastav litijuma i bora koji, po svom sastavu, veoma podsećaju na nalazišta ovih elemenata koje je rudarski kognlomerat pronašao u nedaleko kod Loznice.

U dva istražna bušenja, koja su međusobno udaljena oko 1,8 kilometara, pronađeni su indikatori koji upućuju na značajnu mineralizaciju bora i litijuma – elemenata koji su nezamenljivi u sektoru proizvodnje baterija i vozila na električni pogon.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

NAJNOVIJI PODACI: Nema novih žrtava od koronavirusa u Srbiji, na respiratorima 12 pacijenata

Hrvatska od sledeće nedelje otvara letnju turističku sezonu

IPAK BEZ NOVČANIH KAZNI ZA NENOŠENJE MASKE NA RADNOM MESTU

Dr Nestorović ISKRENO: NIKAD NE BIH PRIMIO VAKCINU BILA GEJTSA!

Iz ove kompanije, koja ima tri licence za istraživanja u okolini Rekovca, iako prezadovoljni početnim rezultatima, ističu da je ovo tek početak istraživanja, ali i ističu da početni rezultati obećavaju i ukazuju na postojanje ogromnog mineralnog sistema rude bora i litijuma.

Ova kompanija ima i pet koncesija za istražiavnje zlata u Peruu, gde su pronašli značajne reserve plemenitih metala, ali i u Austriji, gde su, nedaleko od mesta Volsburg pronašli ležište sa 11 miliona tona rude litijuma.

OVO MORATE ZNATI

Znao je da će ostati bez nje zbog karcinoma, ali je odlučio da joj pokloni venčanje iz snova

ŠOKANTNA ISTINA O 5G MREŽI! Ono što su otkrili stručnjaci će sve iznenaditi!

PODLA IGRA AMERIKE Planiraju da izbace Ruse sa važnog tržišta!

TUČA MIGRANATA, SEVALI NOŽEVI

U ovoj australijskoj kompaniji napomonju da su rezultati kod Rekovca veoma slični onima koje je Rio Tinto, koji 2024. godine treba da počne sa eksploatacijom, pronašao nedaleko od Loznice, a reč je o ležištu koje u sebi krije 10 odsto svetskih rezervi litijuma.

Podsetimo, nedavno je i kanadska kompanija započela izradu elaborata rudnih rezervi, što je prvi korak ka dobijanju dozvole za eksploataciju, jer je u rejonu Piskanja, kod napuštenih rudnika uglja kod Baljevca na Ibru pronašla reserve bora i litijuma, što je ležište vredno oko dve milijarde dolara, a rokom eksploatacije od dve decenije.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter