Izvor: TANJUG
06.10.2022 u 11:42
0

U hram Svetog Jovana Krstitelja u Jagodini stigle čestice moštiju mučenika Jerusalimskih! Palma: „Danas je veliki dan za Končarevo, za Jagodinu i za Srbiju“

Hram Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine od danas je bogatiji za jedinstvene čestice moštiju kakvih nema u hramovima u Srbiji, saopštio je Grad Jagodina.

Taj hram, čiji je ktitor Dragan Marković Palma sa porodicom, priredio je crkvenu svečanost povodom dolaska moštiju, a činodejstvovalo je sveštenstvo namesništva Beličkog iz Jagodine.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Početkom sledeće godine naši privrednici moći će da izvoze robu u Egipat! 

Danas je veliki dan za Končarevo, za Jagodinu i za Srbiju. Stigle čestice moštiju mučenika Jerusalimskih, kamen sa Golgote kojim je gađan Isus Hrist. Sve je to dar Patrijaršije Jerusalimske, koji je našoj delegaciji u poseti Jerusalimu darivao lični sekretar Patrijarha Jerusalimskog Teofila Trećeg. Pored toga u Hram Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu stigle su iz Grčke čestice moštiju Svetog Jovana Krstitelja, preteče Isusa Hrista i najznačajnijeg posle Gospoda Isusa Hrista„, rekao je Marković.

On je rekao da ne veruje da još neki hram u Srbiji ima mošti koje ima Hram Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu, a jedinstven je i po tome što sada ima ukupno 14 moštiju.

Sve ovo je plod poseta naših delegacija Egiptu, lzraelu i Grčkoj i zahvaljujći odličnim odnosima manastira Hilandar i Patrijaršije Jerusalimske, jer je deo naše delegacije bio i Poverenik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković, kao i sveštenici Srpske pravoslavne crkve namesništva Beličkog“, rekao je Marković.

Nakon postavljanja moštiju sveštenici su u Hramu Svetoog Jovana Krstitelja u Končarevu vršili pomazanje uljem koje je stiglo sa Hristovog groba u Jerusalimu, navedeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter