Izvor:
17.11.2016 u 22:48
0

U moru loših vesti za penzionere, evo i nešto dobrih: U sredu 23. novembra isplata pomoći od 5.000 dinara

Penzionerima u Srbiji će u sredu, 23. novembra biti jednokratno isplaćeno 5.000 dinara, u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije, saopšteno je danas iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Jednokratna pomoć biće im isplaćena uplatom na tekuće račune korisnika i na šalterima isporučnih pošta, a istog dana počeće i isplata na kućne adrese korisnika i trajaće nekoliko dana, dodaje se u saopštenju.

Iznos od 5.000 dinara biće isplaćen korisnicima prava na penziju, korisnicima prava na privremenu naknadu po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnicima prava na invalidsku penziju po čl. 223 i 225 Zakona o PIO i invalidnoj deci koja su korisnici prava na privremenu naknadu za vreme nezaposlenosti.

Jednokratna isplata pripada svim korisnicima kojima je isplaćena penzija ili naknada za oktobar 2016. godine i koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, ističe se u saopstenju RF PIO.

Jednokratna pomoć penzionerima je, između ostalog, rezultat dogovora vlade i Misije MMF, tokom poslednje posete Misije te institucije.

BKTV
Foto: Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter