Izvor: HAPPYBSC
30.04.2024 u 18:53
0

NA KORAK DO INVESTICIONOG REJTINGA: Šta Srbiji donosi povećanje kreditnog rejtinga

reditni rejting države odražava procenu njene sposobnosti da ispunjava svoje finansijske obaveze, odnosno da otplaćuje svoje dugove. Viši kreditni rejting predstavlja veću sposobnost države da vraća svoje dugove i manji rizik za investitore. Srbija je u poslednjih deset godina povećala kreditni rejting za tri nivoa i trenutno je na jednom nivou ispod investicionog rejtinga. Prema procenama relevantnih agencije, izgledi da se pređe na investicioni kreditni rejting povećeni su sa stabilnih na pozitivne.

Sa povećanjem kreditnog nivoa se poboljšava ugled kod investitora i privlače se strane investicije, jeftinije je zaduživanje, veća zaposlenost, a posledično i viši životni standard građana

Trenutno Srbija ima ocenu BB+, što znači da postoji sposobnost izvršenja finansijskih obaveza države, ali prisutan je rizik promene poslovne klime i ekonomskih uslova, kao i znatan kreditni rizik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter