Izvor:
27.03.2019 u 07:49
0

VAŠINGTON: Predstavnički dom SAD nije uspeo da poništi veto Trampa na rezoluciju o ukidanju vanrednog stanja na južnoj granici!

Predstavnički dom SAD, u kojem većinu imaju demokrate, nije uspeo da poništi veto predsednika Donalda Trampa na rezoluciju usvojenu u oba doma Kongresa o ukidanju vanrednog stanja na južnoj granici.

Za poništavanje Trampovog veta, glasalo je 248 članova, dok je 181 bilo protiv, što je 38 glasova manje od neophodne dvotrećinske većine.

Tramp je odluku o vanrednom stanju doneo u februaru, tvrdeći da postoji pogranična i humanitarna kriza koja mu omogućava da prebaci 3,6 milijardi dolara sa drugih vladinih projekata, kako bi platio izgradnju zida na granici SAD i Meksika.

I Predstavnički dom, koji predvode demokrate, i Senat, u kome većinu imaju republikanci, odobrili su zakon kojim se odbacuje takav potez, uglavnom navodeći kao razlog neslaganje s tim da predsednik donosi odluke o trošenju novca koje bi trebalo da donosi Kongres.

Trampov veto na tu odluku Kongresa prvi je otkako je stupio na dužnost 2017. godine.

U međuvremenu, vršilac dužnosti sekretara za odbranu Patrik Šenahan odobrio je milijardu dolara iz vojnih izvora za početak izgradnje nove barijere na američko-meksičkoj granici.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter