Izvor: Happy BSC
03.08.2022 u 08:06
0

VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Otvoreni Balkan“ je strašni sud za Kurtija!

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” gostovao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić koji je istakao da je stav prema Kosovu određen Ustavom Republike Srbije da je Kosovo neotuđivi deo Srbije.  

„KURTI JE POLITIČKI PIROMAN BALKANA!“ Vesić: „Da se on jedini pita imali bismo novi rat i pogrom Srba kao 2004. godine“

– Mi smo 2012. godine zatekli katastrofalnu situaciju kada je u pitanju naša pozicija u vezi sa Kosovom i Metohijom. U tom trenutku većina zemalja sveta je priznavala samoproglašenu nezavisnost i ni na koji način nisu htele da razgovaraju sa Srbijom. Od 2012. godine naša pozicija se promenila. Danas 101 zemlja sveta od 197 ne priznaje samoproglašenu nezavisnost. Kosovo nije uspelo da postane član nijedne međunarodne institucije. Sada svi govore o tome da je trajno rešenje moguće samo ako se poštuju interesi Srbije. Srbi na KiM su jedinstveni, što je najgore što je moglo da se desi našim neprijateljima, jer su uvek igrali na razjedinjenost Srba. Takođe, prvi put posle 100 i nešto godina godina zaustavljeno je iseljavanje Srba sa KiM. Ipak, naša pozicija na KiM nije lagodna ali je bolja. Na tenzije smo odgovorili projektom “Otvoreni Balkan”- istakao je Vesić i dodao da je Srbija lider te inicijative.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vesić je naglasio da je Kurti spreman da uvede svoj narod u rat da bi ostao na vlasti i dodao da je “Otvoreni Balkan” strašni sud za Kurtija jer pokazuje da Srbi i Albanci mogu da žive zajedno i sarađuju za dobro oba naroda.  

– “Otvoreni Balkan” je Kurtiju problem ne samo zbog Aleksandra Vučića, već i zbog Rame, jer on misli da je lider svih Albanaca na Balkanu. Po njemu svi Albanci treba da ratuju da bi on zadovoljio svoje napoleonovske ambicije. Suština rešavanja problema na Balkanu je “Otvoreni Balkan” jer narodi počinju da sarađuju i zato je važno da na tome insistiramo. Vučić se zalaže za saradnju, Kurti za rat. “Otvoreni Balkan” je pokazao da balkanski narodi mogu da pruže jedni drugima ruku, da nam nije potreban niko sa strane da nas uči kako da sarađujemo i to je velika pobeda balkanskih naroda – kazao je Vesić.  

Prema njegovim rečima, dok je Kurti na vlasti biće veoma teško i novom mandataru i predsedniku Srbije, jer sa druge strane je sagovornik koji ne želi dogovor.  

– Sada kada se završilo konstituisanje Skupštine Srbije stekli su se uslovi da predsednik predloži mandatara.  Juče smo imali više od 150 glasova za izbor predsednika parlamenta i to jasno pokazuje da imamo većinu. Sigurno je da će pred Vladom Srbije biti teški zadaci. Prvo da se obezbedi energetska stabilnost zemlje, kao i ekonomsku. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo u tome uspeti. U našoj vladi će sedeti srpske patriote. Vlada će biti srpaka i donosiće odluke prema interesima građana i građanki Srbije – istakao je Vesić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter